Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un reporter si-a castigat in instanta banii neplatiti de Digi24

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 13:40
2332 citiri
Un reporter si-a castigat in instanta banii neplatiti de Digi24

Un fost corespondent al postului Digi24 a castigat in instanta banii cuveniti, dar neacordati pentru peste 100 de ore lucrate suplimentar in weekend, decizia fiind definitiva.

Astfel, Curtea de Apel Cluj a admis actiunea intentata de jurnalist impotriva RCS-RDS pentru nerespectarea articolelor 120-123 din Codul Muncii, scrieclujjust.ro.

Jurnalistul care si-a cerut drepturile banesti este Alin Golban, fost corespondent al Digi24, informeaza reportervirtual.ro.

"In schimbul acestei activitati suplimentare, parata nu mi-a stabilit ore libere platite conform prevederilor art.122 si urmatorul din Codul Muncii, dar nici nu mi-a platit prestarea muncii suplimentare. (...) In luna martie am lucrat in fiecare weekend caci mi s-a spus de catre angajatele de la departamentul Teritoriu ca e prima luna de emisie si trebuie sa facem sacrificii. Inainte de a incepe lucrul, sefa mea Raluca Ivanescu a spus ca munca in plus se va plati prin acte aditionale la contractul de munca, ceea ce nu s-a intamplat. In acest sens, Raluca Ivanescu a spus sa tinem o evidenta pe zile cu ce lucram", se arata in plangerea depusa de jurnalist.

Judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au stabilit ca RCS-RDS trebuie sa plateasca fostului angajat 108 ore de munca suplimentara, decizia fiind irevocabila.

Conform sursei citate, Tribunalul Cluj a respins initial cererea, dar sentinta a fost schimbata de Curtea de Apel care a cerut sumarele realizate zilnic la postul TV cu stirile ce trebuiau sa fie facute, dupa ce avocata jurnalistului a aratat ca tribunalul a refuzat aceasta proba esentiala.

"Sumarele reportajelor au existat, dar nu au fost depuse, cu o doza de rea-credinta, la dosar", a spus avocata Teodora Driha.

Mai mult, juristul RCS-RDS a depus la dosar o fisa de pontaj de la Bucuresti, din care reiesea ca reporterul nu a lucrat in niciun week-end, informeaza sursa citata.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#jurnalist Digi24 ore suplimentare, #jurnalist DIgi24 neplatit weekend, #jurnalist Digi24 proces bani , #televiziune