Vintu, Voiculescu, Patriciu - pregatiri de razboi (Opinii)

Marti, 22 Martie 2011, ora 17:01
25262 citiri
Vintu, Voiculescu, Patriciu - pregatiri de razboi (Opinii)
Fotomontaj: Ziare.com

Unitatea de monolit a trusturilor de presa pare a se fisura pe zi ce trece. Dusmanul comun parca nu mai e atat de dusman pentru cei trei patroni de presa. Desi la suprafata nu se simte inca, placile tectonice se misca greoi, dar sigur. Si cand se vor ciocni bubuitura va asurzi urechile politicienilor.

Daca pana acum o luna sau doua Realitatea, Antenele si Adevarul pareau ca au acelasi proprietar certat cu Basescu si PD-L, odata cu venirea primaverii bucati se desprinsera din blocul de gheata.

Mai intai a fost cazul Blejnar. Doi realizatori de televiziune, Ursu si Stancu, sunt scosi din grila Realitatii fara niciun motiv si avertisment. Unii au vazut in spate mana lunga a sefului de la Fisc, incoltit ca "regina vamilor" de trustul lui Vintu. Altii pe Ponta, prieten cu managerul Ghita. Altii pe insusi Basescu. Unii au pus chiar marginalizarea celor doi pe seama unui conflict mocnit intre Vintu si Ghita. Enigma n-a fost dezlegata.

Cert e ca cei doi jurnalisti s-au dus sa se planga de cenzura in studiourile lui Voiculescu. Precum odinioara lui Razvan Dumitrescu, si el scos din grila Realitatii, Gadea si compania a oferit culcus tandemului greu de despartit, Ursu si Stancu. Acestia au inceput sa "respire" iarasi libertatea de exprimare in curtea celebrului Felix. Dupa ce s-au victimizat cateva zile prin fituicile si pe ecranele manuite de seful de facto al PC, Ursu si Stancu au fost prezentati drept "transferul anului" la Antena3.

Realitatea TV n-a ramas datoare. A asteptat linistita termenul de 10 martie in procesul lui Voiculescu la Inalta Curte privind colaborarea sa cu Securitatea. Cand judecatorii au anuntat verdictul, ecranul televiziunii lui Vintu s-a ingalbenit brusc de atata breaking news. Iar titlul "Felix antena securitatii" era o torpila trimisa direct in batatura de sticla a conservatorului.

In vreme ce Antena3 nu mai stia cum sa ascunda stirea, umplandu-se de penibil, nu doar Realitatea, dar si Adevarul lui Patriciu au declansat o adevarata campanie de demonizare a patronului antenelor, care, in fond, nu primise decat oficializarea a ceea ce romanii stiau deja de vreo patru ani.

Veni randul lui Patriciu sa traga presul de sub picioare coalitiei mogulilor. In vreme ce Vintu si Voiculescu lansasera sagetile catre Codul Muncii, prezentat drept Codul Sclaviei, Adevarul pompa toate resursele sale sa-l ridice in slavi pe Botis si sublima sa creatie ce urma sa ii elibereze pe patroni de teroarea sindicala.

Ba mai mult, Patriciu insusi a pus mana pe ciomag si si-a altoit prietenul de altadata care defileaza pe la televiziunile lui Voiculescu. E vorba de Crin Antonescu, "cel mai sef" dintre liberali, instalat de chiar mogulul petrolului in locul lui Tariceanu, dar acum deviat de la linia cea dreapta spre stanga altoita a lui Ponta si Dan Voiculescu.

Miscarile pe frontul media se anunta spectaculoase. Trustul Intact nu doar ca este sub asediul colegilor de presa din zona competitiei, dar isi pierde si oamenii care au plecat alaturi de fostul asociat al lui Voiculescu, Sorin Oancea, devenit intre timp mare patron la B1. B1Tv se relanseaza si el si isi doreste mai mult echilibru decat pana acum.

Cu un Patriciu consecvent cu sustinerea masurilor de dreapta, un TVR controlat de pedelisti, cu Realitatea TV inclinata usor spre echilibrarea emisiunilor si cu un ex-antenist la B1TV, trustul lui Voiculescu se va vedea foarte inghesuit in urmatoarea perioada. Alaturi de el, nici USL nu se va mai simti atat de iubit de telespectatorii de pretutindeni.

In fapt, se refac coalitiile pentru alegerile de anul viitor. Daca pana acum Opozitia era rasfatata de aproape intreaga presa, in cateva luni de zile, Ponta si Antonescu si-ar putea contempla steaua norocoasa cazand spre orizont, ca si cum n-ar fi fost.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Sorin Ovidiu Vintu, #Dinu Patriciu Dan Voiculescu, #razboi televiziuni moguli , #televiziune