Comisiile de Cultura au refuzat audierea celor propusi de PDL pentru CA al TVR

Marti, 26 Iunie 2012, ora 16:22
1169 citiri
Comisiile de Cultura au refuzat audierea celor propusi de PDL pentru CA al TVR
Foto: dcnews.ro

Parlamentarii din comisiile reunite pentru Cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor au decis, marti, ca membri propusi de catre PDL pentru Consiliul de Administratie al TVR sa nu fie audiati.

15 parlamentari s-au opus ascultarii persoanelor in cauza, noua au votat pentru si s-au inregistrat totodata si doua abtineri. Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a precizat ca democrat-liberalii nu au primit dreptul de a avea reprezentanti in cadrul Consiliului de Administratie al TVR.

"PDL are 147 de parlamentari, grupul PSD 139, UDMR are 28 de parlamentari, PNL are 88 de parlamentari, iar UNPR are 26. In aceste conditii, PDL ar trebui sa aiba trei locuri in CA al TVR. Grupurile noastre au hotarat sa va prezinte trei candidati pentru functia de membru supleant", a precizat Toader. El a adaugat ca este pentru prima oara in istorie cand grupul cu cel mai mare numar de parlamentari nu are reprezentanti in CA al TVR.

Presedintele comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor, Raluca Turcan, le-a cerut parlamentarilor puterii sa nu accepte un "astfel de precedent".

"Va fac propunerea cu rugamintea de a cantari bine situatia televiziunii publice, ca noi, cei din comisii, sa putem audia si persoanele din partea PDL, iar Parlamentul care este suveran sa decida", a sustinut Turcan.

PDL a facut propuneri pentru Consiliul de Administratie al TVR, desi nu i s-a permis

Deputatul UDMR Marton Arpad a sustinut ca cei din PDL ar avea dreptul la doi membri in cadrul Consiliului de Administratie si a precizat ca "orice alunecare spre dictatura, tot la dictatura duce". El a cerut membrilor comisiei ca propunerile PDL sa fie audiate in comisie. In replica la cele exprimate de Mircea Toader, senatorul Georgica Severin a dat ca exemplu numirile anterioare de la Curtea de Conturi, cand guvernarea PDL a propus demnitari fara sa tina cont de algoritmul politic de impartire al functiilor, precum si inlocuirea lui Grigore Zanc, in cadrul CNA.

De asemenea, senatorul democrat-liberal Radu F. Alexandru considera ca nereprezentarea PDL din CA al TVR reprezinta o "incalcare grosolana a legii".

"Sunt deplin constient ca sunteti intr-o situatia inconfortabila. Aveti de ales intre a urma decizia liderilor de grup sau de a va urma constiinta. A urma decizia liderilor de grup inseamna o incalcare grosolana a legii", a precizat senatorul.

Membrii democrat-liberali au decis sa paraseasca sala in urma votului pe care l-au dat parlamentarii. Audierile continua in lipsa prezentei celor de la PDL.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#comisie Cultura audieri TVR, #refuz audieri PDL TVR, #parlamentari PDL audiati TVR , #TVR