Consiliul de Administratie al TVR - avizat favorabil de Comisiile de cultura

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 18:31
1667 citiri
Consiliul de Administratie al TVR - avizat favorabil de Comisiile de cultura
Foto: Arhiva

Consiliul de Administratie (CA) al Televiziunii Romane a fost avizat favorabil, marti, de Comisiile de cultura din Parlament, cu 23 de voturi "pentru" si doua abtineri.

Comisiile de cultura reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au audiat, marti, persoanele propuse sa fie membri titulari si supleanti ai Consiliului de Administratie (CA) al TVR.

Audierile au fost foarte tensionate, insa, in cele din urma, parlamentarii au votat "in bloc", la propunerea UDMR, noul CA al TVR.

Potrivit Ralucai Turcan, presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, procedura votului in bloc a mai fost folosita si alte dati in Camera Deputatilor.

"Nu cred ca cei care acum se revolta o fac cu buna credinta, ci doar pentru ca se aflau de alta parte a baricadei. Probabil ca, daca aceasta propunere (a UDMR, privind votarea listei cu membrii propusi, n.r.) ar fi raspuns asteptarilor sau obiectivelor pe care le aveau, nu ar fi avut nimic de comentat", a spus Raluca Turcan, referindu-se la faptul ca, dupa votul Comisiilor, unii parlamentari USL au spus ca audierile membrilor CA s-au facut individual si votul ar fi trebuit dat la fel, individual.

Cei 13 membri titulari ai noului Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane sunt:

- Claudiu Saftoiu si Lucia Hossu Longin (PNL)

- Claudiu Brinzan si Cristian Nitulescu (PSD)

- Radu Carp si Ada Mesesan (PDL)

- Nicoleta Nicolicea (Grupul parlamentar Progresist)

- Nagy Zoltan Levente (UDMR)

- Raico Cornea (Minoritati)

- Romina Surugiu (Presedintie)

- Gabriel Tufeanu (Guvern)

- Valentin Nicolau si Sorin Burtea (angajatii TVR)

Membrii supleanti sunt:

- Luminita Violeta Ristea si Vasile Arhire (PSD)

- Dida Dragan si Daniela Barsan (PNL)

- Ion Lucia Catrina si Paul Calin Botez (PDL)

- Rostas Peter Istvan (UDMR)

- Andreea Ghita-Jalica (Minoritati)

- Marius Oblu (Guvern)

- Mihai Radulescu si Ioana Catalina Popescu (angajatii TVR)

Radu F. Alexandru: Vom decide daca cerem anchetarea lui Saftoiu pentru abuz in serviciu

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a declarat, marti, ca publicarea regulamentului de selectie a angajatilor TVR de catre Claudiu Saftoiu, dupa dizolvarea CA al televiziunii, ar putea constitui abuz in serviciu, iar PDL va decide daca va cere anchetarea penala a directorului TVR.

"Cine si-ar fi putut permite sa puna pe site-ul institutiei, dupa ce decizia Curtii Constitutionale a Romaniei a fost publicata in Monitorul Oficial si care consfinteste ilegalitatea prezentei domnului Saftoiu in fruntea institutiei si a intregului Consiliu de Administratie, asa cum o face domnul Saftoiu, care a publicat duminica regulamentul de selectie a salariatilor a SRTv? Punctul final al acestui regulament este ca prezentul regulament se aproba cu acordul directorului general si intra in vigoare de la data aducerii sale la cunostinta salariatilor. Cel care semneaza acest regulament este un om care, practic, nu are nicio calitate legala de a mai semna, de a mai lua o decizie legat de functionarea TVR. Pentru aceste motive, domnul Claudiu Saftoiu se face vinovat de abuz de serviciu in forma calificata, atitudine sanctionata de articolul 246 din Codul Penal", a subliniat Radu F. Alexandru, informeaza Newsin.

Senatorul PDL a precizat ca in zilele urmatoare va afla daca sunt indeplinite conditiile pentru a solicita procurorului general demararea procedurilor legale, "in vederea stabilirii vinovatiei penale a domnului Claudiu Saftoiu".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#consiliu administratie TVR, #comisia cultura vot TVR , #TVR