De ce romanii n-ar mai trebui sa plateasca abonamentul TV (Opinii)

Duminica, 21 Septembrie 2014, ora 22:06
5743 citiri
De ce romanii n-ar mai trebui sa plateasca abonamentul TV (Opinii)
Foto: Arhiva

In aceste zile, TVR s-a transformat intr-un camp de lupta.

Ca o ironie, razboiul e intre ex-uselisti, liberalul Stelian Tanase, numit presedinte al TVR pe vremea prieteniei dintre Victor Ponta si Crin Antonescu, si reprezentantii PSD in consiliul de administratie.

Da, suna ciudat ca o statie de televiziune publica aflata de multi ani intr-o groapa financiara, cu audienta din ce in ce mai mica, fara nicio perspectiva, sa nu reuseasca decat sa creeze o noua chelfaneala politica.

Poate TVR se afla pe drumul televiziunii publice din Grecia care, in perioada crizei, a fost inchisa, iar toti angajatii, concediati. Efectiv, contribuabilii nu au mai reusit sa sustina financiar ceea ce era un oficiu de propaganda al celor care sunt la putere.

Moise Guran cu a sa emisiune BiziDay reusise sa se strecoare in peisajul cenusiu al TVR, dar oamenii liberi intotdeauna ii deranjeaza pe puternicii zilei. Cred ca seful PSD n-a mai suportat sa i se aminteasca faptul ca politica economica a propriului guvern e o catastrofa, ceea ce facea Moise Guran.

Povestea TVR e o comedie fara sfarsit. Mie mi se pare ca echipa de acolo n-a reusit niciodata sa se desprinda de trecutul propagandistic din perioada comunista. Parca intotdeauna si-a cautat un stapan. De aceea, cred ca platitorii de taxe ar trebui sa renunte la a mai sustine un astfel de serviciu public care rateaza constant sa fie de folos societatii.

Nu e normal sa platesti pentru o televiziune care-si schimba culoarea politica de la un mandat la altul.

Peisajul media din Romania e extrem de divers si acopera toate gusturile si toate ideologiile, chiar si pe cele extremiste. Asta ma face sa spun ca disparitia TVR n-ar fi nicio paguba, ci o usurare de pe umerii contribuabililor.

Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca acelasi peisaj media din Romania ar avea nevoie de un etalon. Ar avea nevoie de un post public de televiziune care sa informeze onest si impartial, care sa ajute oamenii sa inteleaga ceea ce se intampla in tara si in lume.

Intreaga societate ar avea nevoie de acea analiza profunda, relaxata si nebruiata cu interesele meschine ale gastilor politice. Daca vreti, un astfel de reper in mass-media ar ajuta pe toata lumea, mai putin pe politicieni, care ar fi obligati sa se confrunte cu realitatea si cu bunul simt.

Vad cum TVR rateaza de 25 de ani sa atinga un astfel de obiectiv. A facut incercari, dar cred ca de fiecare data politicienii au avut grija ca institutia sa intre in criza de timp si de bani.

Atata vreme cat postul national de televiziune nu e decat o sursa de slujbe pentru politrucii de toate culorile politice, profesionistii fiind intotdeauna marginalizati, nu are nicio logica sa mai functioneze.

Si, pentru ca intrega comedie sa fie deplina, ar trebui ca un reprezentant al PSD sa ne explice de ce acest partid, de fiecare data cand e la putere, are drept obiectiv sa controleze mass-media cu orice pret. Oare ce are de ascuns?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#TVR scandal Moise Guran, #TVR scandal Calota, #TVR razboi Stelian Tanase , #TVR