Fara publicitate si taxa in functie de venit la TVR? Cine face propunerile

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 18:47
2576 citiri
Fara publicitate si taxa in functie de venit la TVR? Cine face propunerile
Foto: Arhiva

Valentin Jucan, membru al Consiliului Natioanl al Audiovizualului (CNA), sustine ca majorarea actualei taxe nu va schimba situatia financiara precara in care se afla TVR si propune ca aceasta sa fie inlocuita cu o taxa universala.

In plus, acesta a mai sugerat eliminarea spoturilor publicitare din timpul programelor Televiziunii Romane, scrie Mediafax.

Propunerile lui Jucan vin in contextul in care Stelian Tanase, directorul interimar al TVR, a cerut Guvernului sa mareasca taxa actuala pentru functionarea Societatii Romane de Televiziune.

Interimar la TVR, Stelian Tanase vrea sa majoreze taxa TV - Va discuta cu Ponta

"Este o masura asteptata, tinand cont ca aceasta contributie a cetatenilor la constituirea bugetului serviciului public de televiziune are cea mai mica valoare fata de cele stabilite in celelalte state membre ale Uniunii Europene", a explicat Jucan.

Acesta a precizat ca ar vrea sa stie ce vor primi romanii in schimbul acestei majorari, in conditiile in care audientele postului public s-au prabusit in ultima perioada.

Jucan propune sa se ia in calcul inlocuirea taxei actuale cu o taxa universala, care inseamna ca persoanele fizice sau juridice sa plateasca in functei de venituri.

"Taxa universala este o ecuatie care se aplica fiecarei persoane fizice si juridice; se tine cont de veniturile persoanei fizice si juridice si de fluctuatiile acestora; obliga persoanele juridice cu cifre de afaceri mari sa plateasca o taxa mai mare", spune Jucan.

Taxa cea mai contestata de romani s-ar putea dubla (Video)

Odata cu aceasta masura, membrul CNA mai propune "eliminarea totala a publicitatii din programele TVR", aceasta fiins una dintre modalitatile de finantare a postului public.

"Existenta taxei universale, platita de fiecare cetatean, suficienta pentru ca TVR sa isi indeplineasca misiunea, scuteste publicul de publicitatea difuzata, acesta beneficiind de programe si informare fara intrerupere; se va asigura, in acest fel, si o concurenta loiala pe piata programelor de televiziune, intre televiziunile comerciale si serviciul public de televiziune", a aratat Jucan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#taxa universala TVR, #majorare taxa TVR, #eliminare publicitate TVR , #TVR