George Orbean, propunerea Guvernului pentru sefia TVR, respins de Parlament (Video)

Marti, 29 Martie 2016, ora 19:53
3457 citiri
George Orbean, propunerea Guvernului pentru sefia TVR, respins de Parlament (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Plenul reunit al celor doua camere a respins, marti, propunerea Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane, George Orbean, pentru functia de presedinte-director general al SRTV cu 185 voturi "pentru" si 206 "impotriva".

Birourile Permanente Reunite se vor intruni pentru a stabili un nou calendar pentru numirea presedintelui-director general al TVR.

Parlamentul reia votul pentru seful TVR, care "nu are facultatea terminata la 40 de ani"

Liviu Dragnea si premierul Dacian Ciolos s-au intalnit luni seara si nu au ajuns la niciun acord pe aceasta tema, au declarat pentru News.ro surse politice, in conditiile in care Orbean a fost propus de Guvern, iar PSD o vrea pe Irina Radu.

Miercuri, Consiliul de Administratie ar urma sa se reuneasca si sa faca o noua propunere, care ar urma sa fie audiata si votata in Comisiile reunite de cultura, dar si in plenul reunit al celor doua Camere.

George Orbean a fost ales, martea trecuta, de catre membrii noului Consiliu de Administratie al TVR in functia de presedinte-director general al televiziunii publice, cu un mandat de patru ani, Orbean avand sapte voturi favorabile, fata de cele sase primite de Irina Radu.

TVR nu poate fi nici desfiintata, nici salvata. Cercul vicios al legii si politizarii Interviu

Orbean a fost propus de Guvern si a fost ales cu 7 voturi din 13 de catre membrii noului Consiliu de Administratie al TVR. Irina Radu, propunerea PSD pentru sefia CA, a primit 6 voturi favorabile.

Tot marti, Orbean a fost audiat de Comisiile reunite de cultura care au emis aviz negativ, cu 18 voturi "impotriva" si 15 "pentru".

"TVR se poate salva asa cum se poate salva orice intreprindere care se afla in criza, identificand problemele care au dus la criza respectiva si eliminandu-le (...) In momentul acesta stiu ca insolventa este imposibil de aplicat la TVR. N-am in vedere concedieri pentru ca nu imi dau seama (...).

Televiziunea este chiar domeniul cand pui in balanta productia si bugetul - nu se echilibreaza in mod neaparat asa cum ne-am imaginat noi ca se face in constructii sau transporturi feroviare sau alte domenii. Sunt in momentul de fata productii TV care costa enorm de mult si sunt profitabile si sunt o parte semnificativa din tot ce inseamna portofoliul si imaginea unui post de televiziune. Acesta este motivul pentru care nu am venit cu niste hartii", a precizat Orbean in timpul audierilor.

Potrivit CV-ului sau, Orbean a fost consilierul lui Stelian Tanase, fostul director general al televiziunii publice. Intrebat de ce a stat doar cateva luni alaturi de Tanase, el a spus ca a fost "o motivatie personala". "Dintr-o motivatie profesionala si in principiu din cauza faptului ca nu am gasit nimic util de facut acolo unde eram", a spus Orbean.

Nici la plenul reunit al celor doua camere de martea trecuta, nici la cel de miercurea trecuta, programat special pentru a vota noul presedinte al CA al TVR, parlamentarii nu au asigurat cvorumul de sedinta pentru a-l vota pe Orbean. Plenul reunit al celor doua Camere a fost reprogramat, pentru a treia oara, pentru marti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#George Orbean TVR respins, #George Orbean respins Parlament , #TVR