Haos in comisiile de evaluare la TVR: Pirvulescu s-a retras

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 14:51
3879 citiri
Haos in comisiile de evaluare la TVR: Pirvulescu s-a retras
Foto: Arhiva

Politologul Cristian Pirvulescu s-a retras din comisiile in care fusese cooptat in vederea evaluarii angajatilor TVR, acuzand lipsa de organizare si incertitudinea ce planeaza asupra intregii institutii.

"Nu (voi mai face parte din aceste comisii - n. red.). O sa ii notific. Vreau sa spun ca nu am primit nicio notificare oficiala. Eu am avut o conversatie telefonica. Deci eu n-am primit oficial o notificare, un e-mail, o scrisoare, o adresa prin care sa mi se notifice ca fac parte din aceasta comisie", a precizat Cristian Pirvulescu, pentru Ziare.com.

Validarea lui Saftoiu in fruntea TVR, amanata - "Raman in TVR oameni nedemni"

TVR: Calendarul concedierilor colective a fost decalat

Acesta a afirmat ca a fost doar invitat, prin telefon, sa faca parte din comisii, dupa care "lucrurile au ramas in suspensie".

"Am acceptat in principiu, saptamana trecuta, in momentul in care am fost sunat si in care mi s-a explicat cam care ar fi intentia. Pentru ca era vorba de doua comisii acolo. Era o comisie care urma sa evalueze un numar de aproximativ 70 de producatori si realizatori de emisiuni si acceptasem sa fac parte si din comisia pentru Contestatii. Nu erau comisiile mici care se ocupau de situatia din televiziune.

N-am discutat deloc criteriile. Mie nici nu mi s-au comunicat criteriile, nici n-am fost invitat la o discutiile asupra criteriilor. Nu spun ca nu sunt criteriile bune, spun numai ca eu nu am participat la acest lucru. Poate s-a intamplat, dar nu am fost printre cei care au fost in vreun fel consultati", a mai explicat profesorul universitar.

Motivele retragerii din comisie: Fara metodologie si fara discutie oficiala

Pirvulescu a mentionat ca ar fi urmat sa i se prezinte metodologia comisiilor, insa nu s-a intamplat acest lucru si nici nu a avut vreo discutie pe aceasta tema.

"Ar fi urmat sa mi se prezinte metodologia, care a fost publicata cel putin partial, pe site, duminica dimineata. Nu mi s-a prezentat niciodata si nu am avut niciun fel de discutie, motiv pentru care eu unul consider ca nu mai fac parte din aceasta comisie, pentru ca nu am primit niciun fel de informatie de genul acesta", a subliniat politologul.

Incertitudine absoluta la TVR

Acesta a spus ca, intre timp, au aparut si reactiile angajatilor, care i se par "cat se poate de firesti".

Protest la TVR - sute de angajati isi striga drepturile

"De altfel, motivul pentru care am acceptat atunci cand mi s-a dat telefon a fost acela ca, cunoscand intr-o oarecare masura oamenii din televiziune, consideram ca as putea sa am o pozitie obiectiva si sa incerc sa remediez situatia acolo unde se poate.

Dar, in conditiile actuale, mi se pare absolut imposibil asa ceva, este o incertitudine absoluta, este o procedura care n-a fost negociata, este un lucru absolut neinspirat. Si, dupa cum am inteles de la televiziune, este si suspendata pentru o perioada nedeterminata - nu stiu daca e. Am inteles ca doamna Lucia Hossu Longin, care este presedinte interimar, a anuntat ca se suspenda pana la inceputul anului viitor", a mai afirmat Cristian Pirvulescu.

Politicieni USL printre cei care vor decide cine e concediat la TVR

Politologul facea parte initial din Comisiile Selectioneri si Contestatii, alaturi de nume precum Cristian Topescu, Madalin Voicu, Mircea Toader, Lucia Hossu Longin, Stere Gulea, Radu Gabrea sau Razvan Theodorescu. Comisiile au 12, respectiv 11 membri.

Comisiile urmeaza sa evalueze personalul TVR in vederea concedierii colective, in urma careia vor fi desfiintate 872 de posturi, aceasta fiind una dintre masurile ce vor fi luate in cadrul Programului de redresare economica a SRTv, votat in sedinta Consiliului de Administratie din 28 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Pirvulescu retragere comisii TVR, #Pirvulescu comisie evaluare TVR, #Pirvulescu comisie Selectioneri TVR, #comisii testare angajati TVR, #concedieri TVR, #comisii evaluare personal TVR , #TVR