Irina Radu la RFI: Va veni ziua in care Liviu Dragnea o sa-mi ceara scuze

Joi, 28 Septembrie 2017, ora 12:46
8232 citiri
Irina Radu la RFI: Va veni ziua in care Liviu Dragnea o sa-mi ceara scuze
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul presedinte-director general al SRTV, Irina Radu, e de parere ca anumite decizii ale sale au deranjat. Ea spune ca se astepta sa fie demisa de Parlament, dar crede ca votul de miercuri a fost dat pe baza unor dezinformari. Irina Radu precizeaza ca TVR a avut un profit de 6 milioane de lei in 2016.

Intr-un interviu acordat RFI Romania, Irina Radu a spus ca se astepta sa fie demisa de la conducerea TVR: "Vreau sa va spun ca ma asteptam, asa, din ce s-a intamplat in ultimul timp, ma asteptam.

Nu vreau sa judec votul. Sunt foarte suparata pe felul in care oamenii ajung sa ia decizii, dar in acelasi timp, incerc sa-mi pastrez umorul (...). Stiu exact cat dureaza 'viata' unui presedinte TVR, eram pregatita pentru orice, dar nu credeam ca se vor lua niste decizii atat de importante, pe baza de dezinformare.

Ma refer la tot ce s-a spus la concluziile referitoare la raport. Adica este primul raport pozitiv dupa ani de zile, este un an 2016 primul an terminat pe plus de TVR. Asta arata ceva, arata o munca, un efort, un altfel de management.

Daca toate lucrurile astea nu conteaza si trei babe barfitoare se duc la cineva si-i spun trei prostii si un Parlament intreg voteaza pe aceste criterii, eu ce sa mai comentez, ma bucur de viata si atat".

Parlamentul a respins raportul de activitate al TVR, asa ca intreaga conducere este demisa

Telefoane primite de la oameni politici

Fosta sefa a TVR declara ca stia ca "lucrurile se aduna. Intai se supara cineva si te reclama ca nu ai promovat pe nu stiu cine, apoi se supara cineva ca te-a sunat si tu n-ai marit salariul, apoi altcineva ca a fost criticat intr-o emisiune, apoi se duce cineva care-ti vrea locul si spune ca nu stiu ce-ai facut.

Si in momentul in care acolo, la polul de decizie, nu exista o persoana cu mintea limpede, care sa adune informatia, sa aiba documente, sa ia o decizie foarte bine intemeiata pe fapte si cifre, nu pe povesti de culoar, se intampla acest lucru, asta e sistemul nostru de lucru deocamdata".

Doina Gradea, director interimar la TVR. Ce spune proaspat demisa Irina Radu

Intrebata daca a fost contactata de vreun om politic care sa-i ceara ceva, Irina Radu a raspuns: "Bineinteles, bineinteles, doar ca stiti cum... si cerutul acesta, adica una este daca cineva te roaga 'uite, intalneste-te cu cineva, ca e o persoana cu calitati si poate aveti nevoie', e una.

Nu mi s-au cerut lucruri deplasate, asta pot sa va zic si ma mandresc cu asta, adica nu m-a sunat nimeni in doi ani de zile sa-mi spuna pe Cutarescu sa nu-l mai vad la televizor. Una este ca m-a rugat cineva 'uite, intalneste-te cu o persoana care are un proiect' sau 'te rog sa te uiti pe un CV'. Astea sunt lucruri normale, cine spune ca nu se intampla, doar nu suntem copii".

Irina Radu crede ca, "probabil, anumite decizii au deranjat. Am inteles ca vor fi chiar corectate, intre ghilimele, astazi, maine, adica foarte rapid, deci vom vedea clar, in functie de ce decizii se vor lua, ceea ce a suparat din lucrurile facute de mine.

Cred ca la un moment dat a deranjat insasi performanta. Cred ca nu se doreste de fapt ca TVR-ul sa progreseze. Sa iei un asemenea raport si sa-l pici in Comisia de Buget-Finante mi se pare de ras, chiar de ras, nu am cuvinte, dupa atatia ani in care au trecut rapoarte cu minus".

Fosta sefa a TVR precizeaza ca "anul trecut s-a incheiat cu un profit de vreo 6,2 milioane de lei. Un profit. Stie toata lumea ce inseamna asta, dupa ani de zile de pierdere".

Ce-si reproseaza Irina Radu

Irina Radu spune ca are "multe lucruri" sa-si reproseze: "Am multe lucruri sa-mi reprosez (...). Imi reprosez ca poate nu am acordat si eu mai multa atentie discutiilor cu clasa politica, pentru ca vad ca asta da rezultate.

Imi reprosez ca poate n-am stiut sa transmit, cum sa va spun, mesajele corecte si atunci au ajuns la decidenti numai prostii si minciuni. Imi reprosez ca nu i-am 'omorat' de tot pe unii pe care i-am schimbat. Trebuiau 'omorati', mi-a zis toata lumea ca nu se face cu jumatate de masura, nu trebuie sa ai mila. Eu am zis 'lasa, nu vreau sa fac rau, corectez numai niste lucruri gresite'.

Imi reprosez ca am avut incredere in cine nu trebuia sa am. Imi reprosez ca anumite emisiuni le-am lasat, pentru ca am zis ca daca tot nu pot sa-i dau afara pe anumiti oameni, atunci ce fac, le platesc un salariu si ei stau degeaba, se plimba prin curte? Lasa-i sa munceasca macar.

Sunt multe lucruri si cauzate de lucrul cu un Consiliu in care eu n-am avut o majoritate confortabila, n-am avut decat asa, sase-sapte voturi".

Irina Radu e convinsa ca presedintele PSD ii va cere scuze: "Va garantez si bag mana in foc ca va veni ziua in care Liviu Dragnea, cum si-a cerut scuze Parlamentului, o sa-mi ceara mie scuze, pentru minciunile pe care le-a crezut de la tot felul de micuti din jurul lui.

Si daca n-o sa-mi ceara public, ca are si omul mandria lui, o sa-mi ceara in gand macar, dar pentru mine asta conteaza. De acolo nu am primit niciun semnal.

Radeam cu fosti presedinti, ca va dati seama ca tinem legatura, suntem fosti colegi de presa, si-mi spuneau: 'Irina, cand nu ti se mai raspunde la telefon, inseamna ca-i gata! (rade) '. E aceeasi regula de 20 si ceva de ani".

Doina Gradea a fost votata director interimar al TVR. Cine este si ce isi propune

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Irina Radu dezvaluiri demisa, #Irina Radu Liviu Dragnea , #TVR