Lazescu: Se poate lupta impotriva politizarii TVR

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 14:24
2058 citiri
Lazescu: Se poate lupta impotriva politizarii TVR

Noul presedinte al SRTv, Alexandru Lazescu, spune ca televiziunea publica ar trebui sa faca lucruri pe care nu le fac posturile private, sa se concentreze pe productia proprie, si ca in emisiunile TVR vor fi invitati mai putini politicieni si mai multi experti.

Lazescu a mai declarat ca directoratul predecesorului sau, Alexandru Sassu, i s-a parut unul controversat.

Noul presedinte al televiziunii publice a mai spus ca este prea devreme sa spuna ce schimbari va face din noua functie si ca trebuie mai intai sa faca o evaluare pentru a analiza situatia financiara destul de complicata a institutiei.

"Deocamdata stiu doar situatia de anul trecut care inseamna un raport, anul trecut a fost un deficit de vreo 10 milioane si jumatate de euro, acum poate s-a mai imbunatatit ceva, poate a fost ceva mai multa publicitate pe Campionatul Mondial, dar nu stiu exact situatia, trebuie taiate niste costuri si inca nu stiu ca trebuie sa te uiti pe diferite departamente, in teorie s-ar putea imbunatati eventual incasarea pe taxa audiovizuala care este foarte mica, e undeva in jur de 50%, chiar sub 50%, dar asta e ca si cu evaziunea fiscala, n-o rezolvi in doua zile.

Ar mai trebui sa umbli la publicitate, dar in contextul economic chiar asa oportunitati majore nu prea sunt", a declarat Lazescu intr-un interviu acordat Realitatea.net.

Printr-un jurnalism realizat dupa reguli se poate lupta impotriva politizarii

Noul presedinte al SRTv a mai spus ca printr-un jurnalism realizat dupa reguli se poate lupta impotriva politizarii.

"Sunt niste reguli de baza sa ai pareri echilibrate, sa mai rotesti comentatorii, sa aduci cat mai multi experti, cat mai putini politicieni, daca vrei sa ai analize, cel mai bine e sa ai niste oameni cu expertiza in domeniu, lucru care se cam practica si la televiziunile de-afara, nu toata ziua buna ziua politicieni.

Asta nu inseamna ca ei nu vor fi prezenti, astea vor fi recomandarile mele, ca pana la urma zona editoriala o sa-si construiasca strategia, o sa discutam si pe tema aceasta", este de parere noul presedinte director general al SRTv.

Alexandru Lazescu mai spune ca in principiu televiziunea publica ar trebui sa fie complementara celor private, sa fie diferita. "Cred ca ar trebui sa te concentrezi mai mult pe productie, nu in sens de programe din astea pe care le vezi zilnic, ci documentare, seriale istorice", explica Lazescu.

Alexandru Lazescu, propunerea Presedintiei in CA al SRTv, a fost votat marti de catre plenul Parlamentului, cu unanimitate de voturi, la conducerea acestei institutii. Lazescu a obtinut 238 de voturi "pentru", niciun vot impotriva si nicio abtinere. Reprezentantii PSD si PNL nu au votat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Alexandru Lazescu presedinte TVR, #productie proprie televiziune , #TVR
Comentarii
Poza otevist_de_grota
otevist_de_grota
rank 5
Sunt tare curios . Nu daca acest personaj va reusi depolitizarea SRTV , ci macar daca se va lupta pentru aceasta depolitizare .