Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Legea de functionare a SRR si SRTV, in comisia de cultura pe 28 aprilie

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 19:29
1069 citiri
Legea de functionare a SRR si SRTV, in comisia de cultura pe 28 aprilie
Foto: Arhiva

Radu F. Alexandru, senator PD-L, a declarat, miercuri, ca propunerea legislativa privind functionarea SRR si SRTV va intra in dezbaterea comisiei de cultura miercurea viitoare, cu modificari fata de forma initiala, astfel incat toti membrii CA-urilor vor fi numiti de ONG-uri si minoritati.

Consiliile de Administratie ale celor doua institutii publice vor fi formate din 13 membri titulari si 13 supleanti, dintre care 11 vor fi numiti de catre societatea civila, iar ceilalti doi de catre reprezentantii minoritatilor reprezentante in Parlament si UDMR, astfel incat Guvernul, Presedintia si partidele parlamentare nu vor mai avea dreptul de a propune membri in Consilii.

Radu F. Alexandru a declarat pentru NewsIn ca PD-L s-a consultat cu UDMR si cu grupul minoritatilor, din partea carora au primit acceptul pentru sustinerea acestui proiect, exprimandu-si speranta ca si reprezentantii celorlalte partide il vor aproba in comisia de cultura si apoi in plen.

Senatorul PD-L a mai spus ca, potrivit acestei variante a legii, functia de director general va fi separata de cea a presedintelui, astfel incat acesta din urma va fi ales dintre membrii Consiliului de Administratie, prin vot, iar directorul general va fi ales in baza unui concurs.

"Fara sa existe riscul de a exagera, este realmente un parcurs de a relansa SRR si SRTV pe o noua orbita si de a depolitiza institutiile".

Potrivit proiectului initial al Ralucai Turcan, Consiliile de Administratie ar fi urmat sa fie compuse din 13 persoane, fata de 10 cat sunt in prezent, dintre care una indeplineste rolul de presedinte, iar restul de 9 fiind nominalizati din partea grupurilor parlamentare (7 membri), Presedintie (1 membru), Guvern (1 membru), personalul de specialitate al SRTV si SRR (1 membru), grupul parlamentar al minoritatilor, alta decat cea maghiara (1 membru) si societatea civila (2 membri).

Proiectul s-a aflat in dezbaterea Camerei Deputatilor (decizionala, n.r.), unde a fost respins, in iunie 2009, decizie care a starnit nemultumirea initiatorului, Raluca Turcan, aceasta acuzand PSD care ar vrea "o televiziune de partid".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#lege functionare SRTV SRR, #SRTV comisia de cultura , #TVR