Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Moise Guran, la cutite cu TVR: Va mai exista Biziday?

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 10:40
10206 citiri
Moise Guran, la cutite cu TVR: Va mai exista Biziday?
Foto: Facebook/Moise Guran

Realizatorul emisiunii Biziday, de la TVR, Moise Guran, a cerut demisia presedintelui TVR, Stelian Tanase, acuzandu-l de incompetenta. Acesta mai sustine ca cei de la sefia TVR nu mai doresc emisiunea, dar ca nu au curajul sa afirme acest lucru "cu subiect si predicat".

"Am suspendat unilateral negocierile privind semnarea unui nou contract intre Biziday si TVR", scrie Moise Guran pe blogul Biziday, intr-o postare cu titlul "Domnule presedinte al TVR, va rog demisionati!".

Moise Guran sa nu mai critice conducerea TVR

Realizatorul Biziday explica pe blog care sunt conditiile cerute de TVR pentru un nou sezon, postand si raspunsul echipei emisiunii.

Concret, printre altele, TVR doreste o alta ora de difuzare pentru emisiune, dar si ca realizatorul "sa se abtina pe viitor de la criticarea politicii manageriale sau editoriale a conducerii TVR".

Legat de acest ultim aspect, Moise Guran spune ca "un astfel de punct de vedere nu poate fi acceptat si, cu atat mai putin, nu poate fi negociat".

TVR cere alta ora de difuzare

Legat de ora de difuzare si durata acesteia, TVR a propus schimbarea acesteia din intervalul 22.00 - 23.00 in intervalul 19.00 - 20.00. In plus, cere ca emisiunea sa fie micsorata de la 40 de minute util la 26 de minute.

In replica, Moise Guran sustine ca ora de difuzare s-a schimbat in fiecare an: "Emisiunea nu a avut in cinci ani la TVR niciodata doua sezoane consecutive la aceeasi ora". Acest fapt afecteaza audienta, deoarece pe noul interval orar, mai ales in lunile de vara, "publicul tanar, urban, ocupat nu este prezent in fata televizorului".

Totusi, "Biziday accepta modificarea de program ceruta de TVR cu conditia reprogramarii reluarii emisiunii pe intervalul ora 23-24 din aceeasi zi", se arata in postarea lui Moise Guran.

Reducerea minutelor de publicitate

In plus, TVR solicita reducerea minutelor de publicitate alocate Biziday pe emisiune, de la patru minute la trei, doua imediat dupa emisiune, unul inainte, lipit de emisiune in functie de continut.

TVR isi argumenteaza solicitarea prin reducerea duratei emisiunii de la 40 la 26 de minute. Moise Guran afirma ca se poate cadea la un acord, dar numai in conditiile programarii emisiunii de la ora 23:00 si a impartirii minutelor de pe reluarea astfel programata.

Cati bani a adus emisiunea in bugetul TVR

Potrivit lui Moise Guran, emisiunea a adus TVR 39.000 de euro numai in sezonul trecut. Suma ar creste, din moment ce TVR doreste o cota mai mare din publicitatea adusa de emisiune.

In acest context, Moise Guran sustine ca a notificat conducerea TVR, prin email, legat de neseriozitatea negocierilor, anuntand suspendarea pana la clarificarea situatiei financiare a TVR. Pana atunci, sustine Moise Guran, el si echipa sa isi cauta de lucru.

"Biziday nu mai incaseaza bani de la TVR, ci plateste bani catre TVR", mai afirma Moise Guran pe blog.

"Cum este posibil ca o societate cu venituri de 123 de milioane de euro in 2014 sa nu poata plati 4 milioane de euro ca sa-si securizeze transmisia Campionatului European de Fotbal din 2016, sau, si mai grav, sa nu poata plati 1,5 milioane de euro, esalonarea catre Fisc? Pierderea acelei esalonari a si dus la blocare conturilor de azi. Un manager ar fi facut rost de acesti bani, domnule Tanase", sustine Moise Guran pe blog.

Fiscul anunta ca a blocat conturile TVR si RATB: Urmeaza si altii!

Realizatorul TV mai arata ca, desi a acceptat mare parte a cererilor facute de TVR, "acestea au crescut si mai mult, intr-un mod care doar m-a amuzat. A fost un mesaj foarte clar pentru mine ca onor conducerea TVR nu mai doreste emisiunea Biziday, dar nici nu are curajul sa spuna asta cu subiect si predicat".

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a blocat conturile TVR, din cauza datoriilor mari pe care compania le are la bugetul de stat.

Motivele blocarii conturilor TVR ar fi datoriile la stat, precum si faptul ca institutia, sub conducerea presedintelui-director general Stelian Tanase, nu ar mai fi respectat memorandumul din 2012, prin care Guvernul a permis esalonarea datoriilor la stat ale televiziunii publice pe o perioada de sapte ani, potrivit unor surse din interiorul TVR.

Aceasta situatie, care ar putea bloca activitatea televiziunii publice, va fi analizata in sedinta de marti a Consiliului de Administratie (CA) al TVR.

SRTV a avut anul trecut pierderi de 81,5 milioane de lei, iar datoriile totale ale Televiziunii Romane la finalul anului 2014 se ridicau la 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Moise Guran demisie Stelian Tanase, #Biziday pleaca TVR, #bani adusi Biziday TVR, #echipa Biziday cauta televiziune, #Moise Guran negocieri TVR, #bani TVR , #TVR