Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Protest fata de desfiintarea TVR Cultural: Tinerii valorosi vor cere azil politic in statele civilizate

Luni, 13 August 2012, ora 13:12
2890 citiri
Protest fata de desfiintarea TVR Cultural: Tinerii valorosi vor cere azil politic in statele civilizate
Foto: Arhiva

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate - ARCEN a lansat luni un protest scris in care isi exprima opozitia fata de desfiintarea postului TVR Cultural, "singurul post de televizune cu caracter exclusiv cultural din Romania".

Intr-un comunicat remis Ziare.com, ARCEN atrage atentia asupra faptului ca in Romania ultimelor luni se constata o criza a institutiilor publice de cultura si o degradare a spatiului cultural romanesc, care se doreste a fi din ce in ce mai supus noii puteri politice de la Bucuresti.

Asociatia mentioneaza in protestul scris si faptul ca bugetul TVR Cultural reprezinta doar 1,7% din totalul bugetului TVR, iar desfiintarea acestui post de televiziune nu reprezinta o solutie pentru redresarea economica a televizunii publice.

Totodata, ARCEN considera ca situatia economica a TVR este urmarea unui management care a avut ca obiectiv "slujirea puterii politice", devenind de-a lungul timpului instrument de propaganda pentru diversele forte politice.

Reprezentantii asociatiei considera ca postul TVR Cultural este singurul post al TVR care si-a indeplinit misiunea pe care trebuie sa o aibe o televiziune publica, aceea de formare si educare a publicului, fiind totodata si singurul post apolitic, unde intelectuali cu diverse simpatii si orientari politice isi pot exprima liber ideile.

La final, protestatarii transmit un mesaj ironic si foarte dur clasei politice romanesti:

"Duceti-va misiunea pana la capat: stabiliti repertoriul teatrelor, inchideti librariile si bibliotecile, desfiintati ziarele cu caracter cultural, inchideti galeriile de arta, aruncati in aer salile de concert, puneti pe foc tot ceea ce inseamna creatie culturala, scoateti in afara legii operatorii culturali si deportati intelectualii. Nu va faceti griji de tinerii valorosi: isi vor lua valizele si vor cere azil politic in statele civilizate ale Uniunii Europene."

Protestul redactat de Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate - ARCEN va fi trimis Consiliului de Adminstratie SRTv, prim-ministrului Victor Ponta, ministrului Educatiei si ministrului Culturii.

De asemenea, protestul a fost inregistrat si pe site-ul petitieonline.ro, adunand peste 2.300 de semnaturi.

TVR Info si TVR Cultural isi vor inceta emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluata de TVR 2 si TVR 3, conform Programului de redresare economica a Televiziunii Romane, adoptat vineri de Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTV). De asemenea, misiunea departamentului TVR Interactiv va fi preluata de Directia Stiri.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#protest desfiintare TVR Cultural, #desfiintare TVR Cultural TVR Info , #TVR