Protest spontan la TVR. Tariceanu, reclamat la Consiliul National de Combatere a Discriminarii

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 14:17
3405 citiri
Protest spontan la TVR. Tariceanu, reclamat la Consiliul National de Combatere a Discriminarii
Foto: Ziare.com

Peste 150 de angajati ai TVR au iesit luni in curtea institutiei, in semn de protest fata de faptul ca Monica Ghiurco, propusa de Consiliul de Administratie presedinte director general, nu a fost validata de Parlament.

Ei il reclama la CNCD pe presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu care a spus ca nu reprezentantul salariatilor trebuie sa conduca TVR.

"Este un protest in curtea TVR. Astazi este sedinta Consililui de Administratie (CA), oamenii au iesit sa o sustina pe Monica Ghiurco. Sunt intre 150 si 200 de oameni, simpli salariati ori lideri si membri de sindicat. Nu este un protest organizat de sindicate. Au iesit in pauza, nu au oprit lucrul si nu s-a scandat" a declarat Dragos Bocanaciu, presedintele sindicatului SPUSTV, citat de Mediafax.

Totodata, angajatii protestatari au semnat o sesizare catre Consiliul National de Combatere a Discriminarii (CNCD) privind declaratiile facute de Calin Popescu Tariceanu in plenul Parlamentului, cand a fost respinsa numirea Monicai Ghiurco la conducerea TVR.

"Ne-am simtit discriminati ca vine un presedinte al Senatului si spune ca un reprezentant al salariatilor nu poate fi conducatorul TVR. An de-a randul a fost un reprezentant al clasei politice si uitati unde am ajuns. (...) Suntem in pericol sa nu dam Eurovision, situatia Campionatului European este incerta, nu stim nici daca transmitem Olimpiada de la Rio", a declarat pentru Ziare.com Dragos Bocanaciu.

Contactat de Ziare.com, presedintele CNCD, Csaba Asztalos, a precizat ca sesizarea nu a fost inca inregistrata la consiliu.

In cadrul discutiilor din Parlament inaintea votului privind numirea Monicai Ghiurco presedinte al TVR, Tariceanu declara: "Este anormal, stimati colegi. Nu reprezentantul salariatilor ar trebui sa fie conducatorul televiziunii publice. Daca vreti sa aplicati sistemul acesta, sigur ca transformam Romania in altceva, dar nu intr-o societate in care, pana la urma, exista niste reguli si in functionarea intreprinderilor".

Dispute intre parlamentari inaintea votului pentru sefia TVR

Presedintele Senatului a mai apreciat ca propunerea CA al TVR ca Ghiurco, reprezentanta salariatilor sa ocupe functia de presedinte director general, propunere sustinuta de PNL, "nu face decat sa incununeze o incercare care n-a reusit nici in perioada comunista, si anume sa aducem oamenii muncii la conducerea intreprinderilor".

Parlamentul a respins, pe 11 aprilie, numirea Monicai Ghiurco, dupa ce pe 29 martie au respins si propunerea anterioara, in persoana lui George Orbean, reprezentantul Guvernului in CA al TVR.

Monica Ghiurco, propusa la sefia TVR, respinsa de Parlament

George Orbean, propunerea Guvernului pentru sefia TVR, respins de Parlament (Video)

Tariceanu: George Orbean, propus la sefia TVR, nu are facultatea terminata la 40 de ani

PNL a acuzat de boicot PSD, care ar sustine-o pentru sefia TVR pe Irina Radu, tot reprezentanta a salariatilor si actualul presedinte interimar al televiziunii publice.

Noul Consiliu de Administratie al TVR, validat pe 22 martie de Parlament, este alcatuit din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Ionica Stanciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Simona Ghiurco, Teodor Gabriel Giurgiu, Christel Topescu si George Orbean.

TVR, noua conducere - Dezbateri despre legionarii buni si cei rai la votul din Parlament

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#TVR angajati protest, #TVR angajati sesizare CNCD Tariceanu , #TVR