Razboi in TVR: Valentin Nicolau versus Lucia Hossu-Longin

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 09:02
3735 citiri
Razboi in TVR: Valentin Nicolau versus Lucia Hossu-Longin
Foto: Arhiva

Inscaunarea lui Claudiu Saftoiu presedinte al TVR nu a calmat deloc spiritele, anuntul disponibilizarii a 1.000 de angajati declansand un adevarat razboi intre doua tabere.

Pe de-o parte este conducerea in fruntea careia se afla Saftoiu, care este sustinut de Lucia Hossu-Longin, iar de cealalta parte este tabara condusa de Valentin Nicolau, apropiat al PSD, care a fost presedinte director general al TVR in perioada 2002-2005.

Evenimentul Zilei a obtinut o serie de scrisori dintre cele doua tabere, trimise pe mailul intern al institutiei.

Ce se intampla la TVR? Nici membrii comisiilor nu mai stiu

La 10 octombrie, Valentin Nicolau o numeste pe Lucia Hossu-Longin "mentorul si ratiunea de a fi in TVR a lui Elwis C. Saftoiu".

"Politicianul Lucia Hossu Longin ce pare a fi o excelenta ocrotitoare a securistilor lasati sau nu la vatra, a tradatorilor rasplatiti cu sinecuri, prin toate aceste duplicitati isi realizeaza adevaratul memorial", mai scrie Nicolau.

In replica, realizatoarea "Memorialului durerii" ii transmite fostului presedinte ca nu aduce "nicio idee constructiva".

"Voi pastra ca amintire linsajul mizerabil l-a care m-au supus cei cateva zeci de protestari indemnati de comando-ul domnului Nicolau, de sindicatul lui Bocanaciu si de profitorii tuturor mandatelor din TVR gen Gabriel Giurgiu, Cornel Mihalache, etc. Oricum se verifica mereu sintagma ca nicio fapta buna nu ramane nepedepsita", scrie Lucia Hossu Longin.

Nicolau ii raspunde, intr-un alt mesaj intern:

"Trebuie sa fie traumatizant sa-ti ascunzi trecutul - presa ideologica, emisiunile Omagiu, activismul fruntas in randurile Partidului Comunist, convietuirea in delatiune etc. La fel de traumatizant trebuie sa fie sa incerci mereu sa acoperi oportunismul pe care l-ai capatat in acei ani de comunism glorios trait si care azi te fac una sa gandesti, alta sa spui si altceva sa faci. Sa spui ca e criza si ca nu mai sunt bani de productie in TVR, dar sa pleci in delegatie in strainatate", scrie fostul presedinte al TVR.

Regizorul Cornel Mihalache, unul dintre sustinatorii lui Valentin Nicolau, intervine, in scandalul dintre cei doi:

"Doamna Hossu Longin, eu cer clarificarea marilor gauri financiare plecand chiar de la termopanele maro ale lui Liviu Pojoni cu care a imbracat destule case ale colegilor de partid pe cand era director executiv. Sau de la masinile Nissan furate, luate de la Omar Hayssam de catre TVR. Sau minunata si inter-nationala istorie a emisiunii 'Fabrica de staruri', pentru care ati semnat in CA.

Sau cele 18 milioane de euro (semnate in CA si date in martie 2012) pentru campionatele mondiale de fotbal din 2018 si 2022 la care o sa va uitati ca decan de varsta al Consiliului de Administratie al Televiziunii plina de antene, de mari antene care vor prinde satelitul chinez, pentru ca in turn si in studiouri va fi peste zece ani un super-mall cu tenesi. Chinezesti. Pentru ca va pricepeti si la TVR Cultural si la fotbal", scrie Mihalache.

Lucia Hossu-Longin ii raspunde regizorului: "Ati reusit sa va imbarcati cu succes pe toate corabiile care au navigat prin aceasta institutie. Inclusiv in aceea condusa de Dan Radu, care a facut ca 80% din aceasta institutie sa nu lucreze si bugetele sa fie alocate numai celor privilegiati".

Tot realizatoarea TV ii spune o mica poveste lui Valentin Nicolau: "Vreau sa va povestesc o istorioara. Am caini acasa, caini maidanezi. Cand se bat doi si unul da semne ca e ranit toti ceilalti sar si-l musca, il rup, li se inrosesc ochii in cap, claie peste gramada acoperind aproape catelusul picat. Va rog dati-va jos din spinarea mea! Muscati in van, ca nu mai aveti coltii de odinioara".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#scandal TVR Nicolau Lucia Hossu Longin, #Nicolau Lucia Hossu Longin , #TVR