Rodica Culcer implineste varsta de pensionare, contractul cu TVR inceteaza

Luni, 30 Mai 2011, ora 12:09
2522 citiri
Rodica Culcer implineste varsta de pensionare, contractul cu TVR inceteaza

Rodica Culcer, directorul Departamentului de stiri al TVR, implineste luni varsta legala de pensionare, respectiv 59 de ani.

Potrivit noului Cod al Muncii, contractul individual de munca al acesteia inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Ceea ce inseamna ca sefa stirilor TVR nu mai poate ocupa aceasta functie pana la primirea deciziei de pensionare, eliberata in trei-patru luni, asa cum se intampla pana la modificarea legislatiei muncii, scrie Jurnalul National.

Ea mai poate ramane in aceasta functie maximum zece zile. "Constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de cinci zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de cinci zile lucratoare", prevede Codul Muncii.

Potrivit sursei citate, conform legii, ea nu mai poate ocupa o functie de conducere, dar poate sa fie numita consilier al presedintelui director general Alexandru Lazescu.

Din acest post, Rodica Culcer va putea, de asemenea, sa continue, prin schimbarea contractului si prezentarea emisiunii "Judeca tu!", macar pana la epuizarea actualului sezon.

Financiar, dna Culcer ar iesi chiar mai bine. Drepturile banesti de pe urma ocuparii functiei de consilier adunate cu cele din urma prezentarii emisiunii "Judeca tu!" si adunate cu actuala pensie ar putea sa dea in final o suma dubla fata de cea actuala, cea de director al Directiei Emisiunilor Informative si Sport (DEIS).

Astfel, potrivit declaratiei de avere pe 2008 (anul fiscal 2007, anul imbolnavirii), ea a avut un venit anual net din salariu de teverista de 116.832 de lei.

Ceea ce inseamna un salariu net lunar de 9.736 de lei (aproape 100 de milioane de lei vechi). In 2009 si 2010 (anii fiscali 2008 si 2009, ani lasata fara atributii), Rodica Culcer a castigat chiar mai mult ca directoare a stirilor TVR, pentru fiecare din cei doi ani declarand venituri nete de 119.130 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rodica Culcer TVR, #rodica culcer zi nastere, #rodica culcer varsta pensionare , #TVR