S-a terminat procesul de restructurare a SRTv

Luni, 04 Martie 2013, ora 23:36
1702 citiri
S-a terminat procesul de restructurare a SRTv

Televiziunea publica anunta ca procesul de restructurare a institutiei s-a incheiat, presedintele-director general al SRTv, Claudiu Saftoiu, semnand deciziile individuale de concediere a angajatilor disponibilizati.

"Conducerea Televiziunii Romane a incheiat procesul de restructurare a personalului din SRTv. Presedintele-director general, Claudiu Saftoiu, a semnat deciziile individuale de concediere pentru cei 627 de angajati care au fost disponibilizati in urma selectiei personalului din SRTv, dupa ce, la 1 februarie 2013, au fost emise preavizele de concediere", se arata intr-un comunicat al TVR remis, luni.

Potrivit sursei citate, deciziile individuale de disponibilizare sunt insotite de adeverinte de venit pentru a fi depuse la Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ALOFM), respectiv Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM).

Seful TVR a declarat ca a fost incheiata o etapa importanta in procesul de redresare a TVR, demarat inca de la preluarea mandatului.

"Urmeaza insa o perioada de provocari, in care ne dorim sa recastigam atentia publicului prin productii de calitate. Am inceput deja sa difuzam editii premiera ale unor emisiuni consacrate, iar in curand vom lansa programe noi", a adaugat Saftoiu.

Concedierea colectiva din SRTv a fost una dintre masurile necesare pentru reducerea cheltuielilor Televiziunii publice, restabilirea echilibrului financiar si plata datoriilor acumulate, iar obiectivul administratiei Televiziunii Romane in urma acestui proces a fost reducerea fondului de salarii al SRTv cu pana la 30 de procente, se arata in comunicat.

TVR subliniaza ca in privinta angajatilor disponibilizati, SRTv isi va respecta obligatiile de angajator, conform legii, in astfel de situatii. Salariile compensatorii, al caror cuantum este de aproximativ 2.750.000 de euro, vor fi platite esalonat.

In contextul datoriilor catre ANAF, TVR a adoptat anul trecut Programul de redresare economica a institutiei.

Procesul de restructurare a personalului din Televiziunea Romana a inceput pe 5 noiembrie 2012, cu selectia salariatilor, pe criterii profesionale. La selectie au participat toti salariatii SRTv, notificati in acest sens, cu exceptia situatiilor prevazute de legislatia incidenta in materia concedierii colective. Selectia a presupus trei etape - depunerea unui memoriu de activitate, sustinerea unui test grila si a unui interviu - care, in punctajul final, au contat cu ponderi de 50, 20, respectiv 30%.

La procesul de selectie au participat 2.562 de salariati, din cei 2.784 de angajati notificati, adica un procent de 92%;

Pe 1 februarie au fost emise preavizele de concediere si noua organigrama a SRTV devenit operationala, iar pe 1 martie au fost semnate deciziile individuale de concediere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#finalizare proces restructurare TVR, #terminare concedieri TVR , #TVR