Situatia la TVR, tot mai neagra: Salarii mai mici, program redus si planuri de concedieri colective

Marti, 28 Iulie 2015, ora 19:36
3217 citiri
Situatia la TVR, tot mai neagra: Salarii mai mici, program redus si planuri de concedieri colective
Foto: Arhiva/Ziare.com

Consiliul de Administratie al TVR a adoptat, marti, noi masuri de redresare financiara a institutiei - reducerea programului de lucru si inceperea negocierilor in vederea concedierilor colective, se arata intr-un comunicat al televiziunii publice.

"In sedinta de astazi, 28 iulie, Consiliul de Administratie al TVR a adoptat un plan de masuri organizatorice si administrative in vederea atenuarii efectelor financiare determinate de blocarea conturilor TVR de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ", se arata in comunicat.

Stelian Tanase: Ponta a vrut sa-mi arate pisica blocand conturile TVR. Nu-mi dau demisia

Potrivit sursei citate, "in conditiile in care, dupa blocarea conturilor TVR, televiziunea publica nu poate efectua decat platile aferente drepturilor salariale si datoriilor catre stat, ceea ce ar putea duce la blocarea activitatii TVR in scurt timp", CA al TVR a decis in sedinta de marti: reducerea temporara a activitatii pentru perioada 1 august - 31 decembrie 2015, initierea consultarilor cu sindicatele cu privire la restructurarea si reducerea de personal, prin concediere colectiva, si diminuarea, pana la 70-75%, a sumei aferente contractelor de prestari servicii, de munca pe perioada determinata si celor privind cumulul de salarii cu pensii.

Televiziunea publica inchide TVR News, dupa ce ANAF i-a blocat conturile

Alte masuri adoptate sunt reducerea cu 20% in medie lunara a drepturilor de autor si a drepturilor conexe, "neangajarea productiei unor emisiuni generatoare de costuri mari", reducerea cheltuielilor curente, atragerea de finantari si participari in servicii pentru derularea unor proiecte editoriale si renegocierea unor contracte comerciale.

Protest in curtea TVR, dupa ce Fiscul a blocat conturile televiziuni

Aceste masuri se adauga celor de saptamana trecuta, cand s-a decis inchiderea, de la 1 august, a postului TVR News, continutul urmand a fi preluat de celelalte canale TVR, precum si comasarea Directiei Stiri cu Departamentul Emisiuni si Stiri Sportive, in vederea diminuarii posturilor de conducere.

"Pentru ca numerarul existent sa fie gestionat judicios, conducerea executiva a TVR a luat deja masuri de diminuare a cheltuielilor aferente productiei, prin reducerea drastica a deplasarilor si a altor activitati generatoare de costuri, insa, pentru depasirea situatiei, acestea nu sunt suficiente", se mai arata in comunicat.

ANAF a blocat, in data de 20 iulie, conturile operationale ale Televiziunii Romane, din cauza datoriilor acumulate - incepand din anul 2005 - catre bugetul de stat. In acest moment, datoria fiscala se ridica la aproximativ 457 de milioane de lei.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#masuri TVR dupa blocare conturi, #reducere program lucru TVR, #concedieri colective TVR, #masuri reducere cheltuieli TVR, #datorii TVR , #TVR