Stelian Tanase, despre posibila demitere: Nu suntem chelneri sa fim chemati sa umplem un pahar de sprit

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 10:18
4015 citiri
Stelian Tanase, despre posibila demitere: Nu suntem chelneri sa fim chemati sa umplem un pahar de sprit
Foto: site TVR

Stelian Tanase, presedintele director general al TVR din iunie 2014, spune ca nu se considera o victima daca va fi demis din functie de Parlament si dezvaluie ca Gabriel Oprea l-a sunat in timpul scandalului de plagiat.

Saptamana trecuta, comisiile pentru cultura au respins prin vot raportul de activitate al TVR pe anul 2014, urmand ca in sedinta de miercuri a plenului reunit al celor doua camere sa se dea un vot decisiv, a anuntat, luni, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Daca raportul va fi din nou respins, Consiliul de Administratie al TVR va fi dizolvat automat, conform legii.

Procedura de urgenta pentru TVR in Parlament: Cand afla Stelian Tanase daca va fi demis

"A fost o perioada frumoasa, am avut multe de invatat. Nu sunt o victima. Un om serios nu are ce cauta in politica", a declarat luni seara Stelian Tanase, intr-o emisiune la TVR, postul pe care il conduce, informeaza reportervirtual.ro.

Intrebat de ce nu a participat la sedinta de saptamana trecuta a comisiilor reunite de cultura la care a fost respins raportul de activitate al conducerii TVR, Stelian Tanase a dat o replica foarte dura.

"In primul rand, comisia nu a fost convocata legal, cu 48 de ore inainte, asa cum spun regulamentele parlamentare. Cu o seara inainte, pe la orele 21.00 am fost sunat de un consilier de la comisie, care mi-a spus sa ma prezint a doua zi la orele 13.00. Nu asa se face o convocare la o astfel de sedinta. Este adevarat, dimineata, la ora 10.00, am primit o instiintare oficiala.

Deci cu 3 ore inainte. Nu m-am dus. Asa cum Parlamentul este o institutie oficiala, si TVR este o institutie care trebuie respectata. Noi nu suntem chelneri care sa fim chemati printr-un pocnet de degete ca sa umplem un pahar cu sprit. Reprezint o institutie care, repet, trebuie sa fie respectata asa cum toate institutiile vor sa fie respectate", a declarat acesta, citat de Evenimentul Zilei.

Gorghiu avertizeaza: Se prefigureaza o lovitura de forta ce vizeaza politizarea excesiva a TVR

Pe de alta parte, Stelian Tanase a dezvaluit ca a fost sunat de Gabriel Oprea in legatura cu plagiatul de care e acuzat.

"Generalul Oprea m-a sunat intr-o zi ca seara, la stiri, s-a dat un material cu plagiatul lui. Mi-a spus ca numai televiziunea de stat il ataca pe el. I-am spus ca nu exista televiziune de stat in Romania", a declarat Tanase, se arata pe site-ul TVR.

In schimb, acesta s-a aratat nemultumit ca premierul Victor Ponta da declaratii la televiziuni private, nu la TVR.

"Normal este ca atunci cand parlamentarii, guvernul, au ceva de spus, sa o faca la Televiziunea Publica. In alte tari premierului i se interzice sa apara la televiziuni private", a spus el.

In context, Stelian Tanase a sustinut ca guvernul trebuie sa majoreze taxa tv. "Guvernul Ponta este dator, pentru ca a semnat un memorandum ca se mareste taxa tv", a reamintit Stelian Tanase.

C.B.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Stelian Tanase Oprea sunat plagiat, #Stelian Tanase demis TVR, #Stelian Tanase taxa TV , #TVR