Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Stelian Tanase: Vreau un Consiliu al Inteleptilor la TVR, dupa model BBC. Acum suntem ca un Trabant (Video)

Marti, 25 Martie 2014, ora 15:18
2609 citiri
Stelian Tanase: Vreau un Consiliu al Inteleptilor la TVR, dupa model BBC. Acum suntem ca un Trabant (Video)
Foto: tion.ro

Presedintele interimar al TVR, Stelian Tanase, a discutat marti cu premierul Victor Ponta situatia televiziunii publice si i-a propus acestuia un plan de restructurare a organigramei si o reorganizare dupa model BBC, care sa prevada "un Consiliu al Inteleptilor".

"Nu pornim de la ideea de concediere a angajatilor, ci de o noua organigrama. Suntem ca un Trabant, cu care ne intrecem cu o masina produsa anul acesta. In mintea mea trebuie refacuta organigrama. Jumatate din TVR, in acest moment, e ca o televiziune de stat de tip moscovit, din blocul sovietic", a spus seful TVR.

Antonescu: Stelian Tanase nu e membru PNL, poate continua mandatul la TVR

Stelian Tanase a vorbit de o reunificare a TVR cu Radioul public, "pe model BBC. Asta nu se va putea face mai repede de 2-3 ani", a spus presedintele TVR.

Stelian Tanase s-a plans si de situatia in care se gaseste TVR in acest moment, "ca in vacanta", cu un Consiliu de Administratie dizolvat de doua luni. El a spus ca spera ca TVR sa aiba dupa restructurare "un Consiliu al Inteleptilor, dupa model BBC", in care membrii sa fie numiti nu de partide, ci de "Patriarhie si alte organizatii profesionale, fara amestecul politicului".

Stelian Tanase a batut palma cu Ponta - Ramane la conducerea TVR

Presedintele TVR a spus si ca televiziunea publica are in acest moment datorii de 150 de milioane de lei. Potrivit lui Tanase, o cauza a nivelului de indatorare tine de taxa radio-tv perceputa de la consumatorii romani, aceasta fiind cea mai mica din Europa, de doar 11 euro, in timp ce "o alta tara mica, cum e Muntenegru, ia 26 de euro, iar, in cazul Elvetiei, se ajunge si la 300 de euro. Dar preturile cu care cumparam, de pilda Campionatul Mondial, sunt aceleasi", a spus Stelian Tanase.

El a acuzat influenta politicului si nenumaratele legi date de guvernarile succesive in ultimii 20 de ani, care au dus la acest probleme ale TVR. "Amestecul politicului in ultimii 20 de ani a dus la acest dezastru", a incheiat Stelian Tanase, care a spus ca premierul Victor Ponta va veni miercuri cu o explicatie tehnica ce va viza planul de restrucutrare si reorganizare a TVR.

Ulterior declaratiilor lui Tanase, premierul Victor Ponta a declarat ca asteapta numirea membrilor Consiliului de Administratie de catre Parlament, saptamana viitoare, pentru a vedea cum se va putea finanta activitatea TVR. El s-a aratat impotriva maririi taxei radio-tv si a sugerat ca solutia ar putea fi finantarea institutiei direct de la buget.

"Obligativitatea pentru toti oamenii sa plateasca taxa e depasita. Peste un an imi doresc sa avem o societate unita pe televiziune si pe radio si parlamentul va decide. Televiziunea si radioul public trebuie sa beneficieze de un sprijin de la bugetul public", a spus premierul Victor Ponta.

"Solutia fuziunii TVR-Radio o vom aplica probabil anul viitor. Radioul e pe plus, nu cu mult, TVR e pe minus cu mult, daca le-am uni acum le-am baga in faliment pe amandoua", a sustinut premierul Romaniei, care s-a pronuntat insa impotriva intrari in faliment sau a inchiderii TVR, "pentru ca dreptul la informare al cetatenilor e prevazut in Constitutie".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Stelian Tanase presedinte TVR restructurare, #Tanase TVR restructurare organigrama, #Tanase TVR Consiliu Intelepti , #TVR