TVR anunta ca da in judecata RealitateaTV. Lui Gusa nu ii e teama

Luni, 05 Decembrie 2016, ora 18:21
4541 citiri
TVR anunta ca da in judecata RealitateaTV. Lui Gusa nu ii e teama
Foto: Arhiva Ziare.com

TVR are de gand sa dea in judecata Realitatea TV si va sesiza si Comisiile de Cultura ale Parlamentului, in urma unei "adevarate campanii" lansate de postul de stiri impotriva televiziunii publice pe tema interviului nedifuzat cu premierul Ciolos.

Este mesajul intern transmis luni de Irina Radu, presedinte-director general (PDG) al Televiziunii Romane, potrivit unor surse citate de News.ro.

Irina Radu face referire la afirmatii ale realizatorului Rares Bogdan cu privire la nedifuzarea interviului acordat de prim-ministru pentru emisiunea "Viata Satului".

"In ultimele zile, un post de stiri numit Realitatea TV a declansat o adevarata campanie impotriva televiziunii noastre si impotriva unora dintre noi. Nu are rost sa cautam explicatii logice - incepand cu continutul asa-ziselor emisiuni si terminand cu comportamentul asa-zisilor invitati, ne dam seama ca ordinele de executa, nu se comenteaza, teatrul se joaca dupa textul primit si urletele urmeaza partitura livrata", a scris Irina Radu in mesajul intern.

PDG-ul TVR sustine ca nu a intervenit telefonic la Realitatea TV, desi nu i-a fost usor sa se abtina, pentru ca ar fi "girat" niste indivizi "rauvoitori".

"Reactia celor de la Realitatea dupa refuzul nostru de a le oferi semnalul TV la 1 Decembrie mi s-a parut de un tupeu fantastic si ne-a aratat cum sunt multi invatati sa dea in TVR, sa jigneasca TVR, sa umileasca angajatii si apoi tot ei sa urle ca nu sunt ajutati.

Ajutor inseamna parteneriat si respect. Ni s-a parut normal sa nu ne mai lasam tavaliti si apoi folositi", a mai scris Irina Radu in mesajul intern.

"Noi am sesizat Consiliul National al Audiovizualului, vom actiona in justitie firma care detine SC Realitatea Media si vom sesiza si Comisiile de Cultura ale Parlamentului privind atitudinea repetitiv dusmanoasa la adresa institutiei, manipulatoare si incorecta a unei persoane care face parte din Consiliul de Administratie al SRTv", a adaugat presedintele-director general (PDG) al Televiziunii Romane.

Irina Radu a spus ca a amanat vestea pentru a lasa sa treaca Ziua Nationala si a felicitat colegii din TVR care au asigurat programul special din 1 Decembrie si mai ales pe cei care s-au ocupat de programele live.

"Am aratat bine, emisia a curs frumos, am avut cadre foarte bune, ne-au preluat multe posturi TV. Cadrele din elicopter au aratat spectaculos - deci putem foarte mult, atunci cand ne dorim! Locul al treilea pe durata paradei este un loc bun, important, chiar daca targetul nostru pentru asemenea evenimente trebuie sa fie primul loc.

Asta inseamna ca oamenii raman cu noi cand le oferim ceea ce trebuie si ca avem nevoie doar de un efort uman si financiar pentru a ne reaseza acolo unde trebuie. Cred ca si din acest motiv ni se inmultesc prietenii: am putea deveni, iarasi, un pericol", a scris Irina Radu.

Cozmin Gusa: Eu ii vad suficient de intelepti ca sa nu insiste

In replica la acuzatiile si actiunea TVR in justitie, Cozmin Gusa, coproprietar Realitatea TV, a declarat pentru News.ro ca demersul este unul fara continut, fara baza, iar prin agitatia creata reprezentantii TVR vor sa ii transmita eventualei noi puteri ca "sunt in continuare niste servitori credinciosi".

"Institutia TVR, in mod evident, a gresit legat de Dacian Ciolos (cand nu a difuzat interviul cu acesta - n.red.), chiar daca masina de propaganda a prim-ministrului si a aliatilor sai politici a transformat prea mult intr-o actiune de victimizare o greseala clara a TVR-ului.

Rares Bogdan si alti colegi din presa - si la alte televiziuni am vazut asta - nu au facut altceva decat sa sanctioneze o greseala administrativa a unor oameni care, intr-adevar, acolo, in TVR, au capatat un comportament de slugi ale puterii, indiferent care ar fi ea", a spus Cozmin Gusa.

Coproprietarul Realitatea TV a mai sustinut ca TVR s-a razbunat pentru discutiile transmise despre "gafa" legata de interviul prim-ministrului Dacian Ciolos, anuntand postul de stiri cu doar cateva ore inaintea organizarii retransmisiei de Ziua Nationala ca nu are dreptul sa preia semnalul.

"Mai mult, acest demers al dansilor s-a transformat pentru noi intr-un handicap de piata, pentru ca au gasit de cuviinta doar cu cateva ore inaintea organizarii normale a retransmisiei de 1 Decembrie sa ne anunte doar pe noi ca nu avem dreptul, nemotivand in niciun fel, sa preluam semnalul si am vazut acest lucru ca pe o razbunare legata de faptul ca la Realitatea TV si la Rares in emisiune, dar nu doar la el, s-a discutat despre gafa lor legata de interviul premierului la Viata Satului.

Ne-au pus intr-o situatie dificila, ne-am descurcat, nu a fost simplu. Si de aici, probabil, facand a doua greseala in ceea ce priveste abordarea publica au trecut in varianta 'Hotul striga prindeti hotul'", a mai afirmat Cozmin Gusa, sustinand ca din cauza situatiei generate de TVR au fost chemati din zilele libere angajati ai televiziunii.

Citeste si de ce Realitatea TV l-a suspendat pe Dorin Chiotea.

El a mai spus ca, prin agitatia creata, reprezentantii TVR doresc sa transmita eventualei noi puteri ca sunt in continuare "niste servitori credinciosi".

"Nu mi-e teama (de procesul cu TVR - n.red.). Eu inteleg ca demersul lor este un demers fara continut, fara baza. Ei ne-au creat noua niste probleme si au creat si societatii romanesti niste probleme. Dar, daca insista foarte mult, o sa putem sa avem o replica pe masura.

Eu ii vad suficient de intelepti ca sa nu insiste, ca daca ne apucam sa judecam actiunile TVR-ului din ultima vreme nu o sa fie in avantajul lor. Numai ca eu nu imi doresc lutpa in presa. Exista destula lupta in societatea romaneasca. Exista destula lupta in interiorul politicului. In interiorul presei nu mai doresc nicio lupta", a adaugat Gusa.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#TVR proces Realitatea TV, #TVR anunt intern Realitatea TV, #Gusa reactie proces TVR, #scandal TVR Realitatea TV , #TVR