TVR da afara 1.000 de angajati si reduce numarul de posturi

Joi, 09 August 2012, ora 08:21
5250 citiri
TVR da afara 1.000 de angajati si reduce numarul de posturi

Televiziunea Romana (TVR) va da afara aproape 1.000 de angajati, conform planului de redresare ce urmeaza sa fie aprobat, vineri, de catre Consiliul de Administratie (CA).

"Pana la finalul acestei luni va trebui finalizata strategia de aplicare a planului de redresare, astfel incat sa poata fi pusa imediat in aplicare", a declarat, pentru Bursa, Lucia Hossu Longin, membru in CA.

La planul de restructurare a televiziunii lucreaza o comisie de 27 de persoane, reprezentanti ai conducerii institutiei si experti din afara ei.

Potrivit planului, aproape 1.000 de angajati ai TVR urmeaza sa fie disponibilizati, incepand de la 1 septembrie, in baza planului de redresare a institutiei. De asemenea, va fi redus numarul canalelor TV publice, in prezent acestea fiind in numar de sapte. Totodata, va fi ajustata structura organizatorica.

Lucia Hossu Longin a declarat: "In timpul guvernarii PDL, cand la conducerea televiziunii a fost domnul Lazescu, nu s-a scos niciun om din institutie. Acum, o sa se interpreteze ca venim noi, cei din USL, si-i dam pe toti afara.

Claudiu Saftoiu vrea economii de 1,15 milioane de euro la TVR

Nu mi-as dori acest lucru, pentru ca multi dintre cei care vor pleca sunt victime, sunt oameni care muncesc. Dar sunt si multi care nu fac nimic si au salarii imense. Vom reduce organigrama de conducere. Ceea ce s-a intamplat in televiziune s-a intamplat si in ministere - o organigrama uriasa cu salarii mari, angajari si cheltuieli nesabuite.

Sunt oameni in televiziune cu vechime zero si cu 70 de milioane (n.r. - lei vechi) pe luna. Avem o multime de canale publice, in timp ce francezii au doua si italienii trei. Ceea ce facem acum ar fi trebuit sa se faca treptat, in timpul fostelor conduceri".

Criteriul in baza caruia vor fi facute disponibilizarile va fi productivitatea, potrivit Luciei Hossu Longin, care a mai spus: "Situatia este dramatica. Suntem obligati sa taiem in carne vie. Este un concept greu de realizat si, impinsi de criteriul financiar, as vrea sa nu facem greseli".

Televiziunea Romana a comunicat, marti seara, ca, pentru prima data de la suspendarea deciziei ANAF de blocare a conturilor operationale ale TVR, a achitat obligatiile curente lunare la bugetul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#TVR concedieri, #TVR plan restructurare, #TVR reducere numar posturi , #TVR