Virgil Iantu revine in televiziune: Emisiune de cultura generala despre Romania, la TVR2

Joi, 30 Martie 2017, ora 11:21
4552 citiri
Virgil Iantu revine in televiziune: Emisiune de cultura generala despre Romania, la TVR2
Foto: Facebook/Virgil Iantu

Virgil Iantu revine in televiziune si va avea o emisiune la TVR2, un show 100% romanesc. Emisiunea, care va incepe din 17 aprilie, este un concurs de cultura generala despre Romania, un format nou care isi propune educarea telespectatorilor.

TVR explica decizia de a-l coopta pe fostul prezentator al emisiunilor "Vrei sa fii miliardar/milionar" sau "Copiii spun lucruri trasnite" prin nevoia de a aduce la TV vedete, semnalata in urma sondajelor.

"Ne lipsesc vedetele cunoscute si iubite de toata lumea, lucru subliniat de cele mai recente sondaje, care arata ca mai avem doar cativa colegi care ocupa un loc clar in topul optiunilor publicului. Este nevoie de mult mai multi oameni talentati si carismatici", a declarat Irina Radu, presedinte-director general al TVR.

"Au fost vremuri cand toate televiziunile au luat vedete de la TVR, insa TVR n-a mai crescut si format vedete de multa vreme. E momentul sa redevenim televiziune, sa lucram cu formate si vedete de succes.

Acest moment marcheaza si plata datoriilor si un nou inceput pentru TVR. Mi s-a parut firesc ca primul format cu miza sa fie un concurs de cultura generala. Asta arata ce si cum vrem sa fim", a mai spus aceasta.

La randul sau, Virgil Iantul explica faptul ca isi dorea o revenire la TV, insa intr-un proiect in care sa creada.

"In ultima vreme, din ce in ce mai multi oameni (de la prietenii cei mai apropiati si pana la toti cei care imi trimit ganduri frumoase online zilnic) ma intrebau de ce nu revin pe TV. Insa propunerile primite nu coincideau cu valorile sau credintele mele, de la care nu m-am abatut, asa cum nu o voi face nici de acum inainte.

Trebuie sa recunosc ca mi-a venit destul de natural sa devin partener cu Televiziunea Romana. Intr-un fel sau altul suntem datori sa le oferim romanilor ceea ce merita - emisiuni inteligente, cu informatii de valoare, si de o calitate ireprosabila", a declarat si Virgil Iantu, conform TVR.

"Nu cred ca sunt singurul care vede ca noua generatie are nevoie de emisiuni din care sa isi poate alege modele, de oameni care sa le demonstreze ca ceea ce stii te reprezinta cu adevarat ca individ. O cultura generala solida trebuie sa se bazeze si pe cunoasterea lucrurilor care ne definesc cultura.

Astazi mai mult ca oricand e important sa nu ne pierdem identitatea si sa invatam sa pretuim locul in care ne-am nascut. E usor sa hulim tot ce inseamna valori nationale, daca nu le-am cunoscut cu adevarat", mai spune omul de televiziune.

TVR si Radioul public primesc de la buget aproape 300 de milioane de euro - Conducerea RRA spune ca e sub cat a promis Dragnea

Guvernul majoreaza masiv bugetul TVR si al Radioului public. Tolontan: Din acesti bani traieste toata presa privata!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Virgil Iantu TVR2 emisiune, #Virgil Iantu TVR, #Virgil Iantu revine TV, #emisiune cultura generala TVR2 , #TVR