Vedetele de pe Internetul rusesc - de la Justin Bieber de Moscova, la sfaturi post-apocalipsa (Galerie video)

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 16:20
7336 citiri
Vedetele de pe Internetul rusesc - de la Justin Bieber de Moscova, la sfaturi post-apocalipsa (Galerie video)
Foto: The Guardian

De la aspiranti la o cariera precum cea a lui Justin Bieber, pana la tineri care se pregatesc pentru o apocalipsa zombie, Rusia le are pe toate.

Jurnalistii de la The Guardian au facut un clasament al vedetelor de pe YouTube din Rusia.

Kate Clapp - pe numele real Katia Trofimova - este o vloggerita de la Moscova. Tanara se inregistreaza vorbind despre Justin Bieber sau Twilight si ofera sfaturi liceenilor.

Fata, care are 21 de ani, spune despre ea ca e dependenta de Internet si adora pisicile si cainii. Face parte din curentul "snackwave" (adolescente obsedate de gustari, pe care le pozeaza si posteaza apoi pe Net), asadar isi lauda frecvent placintele facute de ea sau muraturile bunicii. Clapp are peste 2,1 milioane de fani (subscribers).

Usachev, originar din St. Petersburg, este vlogger din 2010. El se inregistreaza vorbind despre jocuri si filme. Totodata, vloggerul Usachev isi exprima des opiniile politice si comenteaza stirile.

Vloggerul a creat si un documentar in patru parti, in care abordeaza relatia dintre religie si stat. A strans banii pe o platforma de crowdfunding, iar filmul este disponibil pe YouTube. Usachev are peste 600.000 de subscribers pe YouTube.

Krigina isi spune "make-up artistul Moscovei si al intregii Rusii". Ea este sarcastica si amuzanta, iar tutorialele sale video sunt clare si la obiect. Are 300.000 de fani.

Maxim Egorov, de profesie avocat, este cam singurul adult cu o slujba serioasa care posteaza pe YouTube-ul rusesc.

El face videoclipuri de supravietuire post-apocalipsa si isi invata fanii lucruri din bricolaj, pescuitt, constructii sau gradinarit. Videoclipurile sale sunt filmate in aer liber si il prezinta pe Egorov cum prinde pesti cu mana goala sau confectioneaza topoare din obiecte pe care le folosim zi de zi. Peste 176.000 de internauti urmaresc postarile vloggerului.

Taras Kulakov unul dintre putini rusi care fac videoclipuri in engleza. De fapt, multi dintre fanii sai nici nu sunt siguri ca vloggerul e rus si il acuza ca se preface si ca foloseste un accent est-european pentru a parea "mai exotic".

Videoclipurile lui Kulakov variaza de la inregistrari cu titluri-momeala precum "toata viata ta ai mancat gresit crevetii" si pana la experimente stiintifice precum "cum sa tai lemne folosind apa". Are peste 3,4 milioane de subscribers. Si el da sfaturi despre cum sa supravietuiesti dupa apocalipsa.

Roma Acorn (pe numele real Ignat Kerimov) este un pusti de 18 ani, care se vrea o vedeta pop. Desi are peste jumatate de milion de fani, el nu are o reputatie foarte buna. Internautii rusi l-au ironizat dupa ce a incercat sa-l copieze pe Justin Bieber.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#vedete Youtube Rusia, #sfaturi zombi Rusia , #youtube