Un deputat acuza Guvernul Ciolos ca vinde o companie de stat la pretul transferului unui fotbalist

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 15:44
4061 citiri
Un deputat acuza Guvernul Ciolos ca vinde o companie de stat la pretul transferului unui fotbalist
Foto: Facebook/Complexul Energetic Oltenia

Complexul Energetic Oltenia este scos la vanzare de Guvernul Ciolos "dupa o evaluare in bataie de joc", potrivit careia ar valora doar 70 de milioane de euro, "adica pretul transferului unui fotbalist", a opinat deputatul Bogdan Diaconu, seful Partidului Romania Unita (PRU).

"Aceasta evaluare reprezinta o fapta penala si o incercare de escrocherie care pregateste cedarea pe nimic a pilonului sistemului energetic national. Termocentralele Turceni si Rovinari sunt pe locul doi si, respectiv, trei, ca marime in Europa, iar CEO (Complexul Energetic Oltenia - n.red.) asigura 30 la suta din necesarul energetic al Romaniei, fiind elementul de stabilitate si de siguranta din sistemul energetic romanesc", sustine politicianul, intr-un comunicat remis Ziare.com.

El acuza Guvernul Ciolos ca vrea sa vanda compania "pe o nimica toata", sub pretextul venirii unui investitor strategic. Bogdan Diaconu considera ca acest lucru va duce nu doar la pagubirea statului roman, ci si la un nou val de disponibilizari.

"Daca in 1990 in Gorj lucrau 100.000 de romani in minerit, astazi mai lucreaza doar 15.000, dar si acest numar este in scadere. Dupa privatizarea CEO, romanii din Gorj isi vor continua exodul in strainatate pentru ca isi vor pierde si putinele locuri de munca pe care le mai au in prezent.

Lansarea strategiei de 'ieftinire' fortata a CEO pentru vanzarea ei la pret de nimic reprezinta o dovada a politicii anti-romanesti practicate de Guvernul Ciolos care asculta astfel de directivele Comisiei Europene si a FMI de a distruge si ultimele ramasite ale independentei economice a Romaniei", a mai spus Bogdan Diaconu.

Seful PRU sustine ca va organiza proteste daca Guvernul Ciolos nu face ceva in acest sens.

Privatizarea companiei reprezinta una dintre prioritatile ministrului Energiei, Victor Grigorescu, iar strategia a fost elaborata intr-un raspuns acordat recent unei publicatii locale.

"Complexul Energetic Oltenia nu va fi privatizat integral. Statul este si va ramane actionar majoritar la aceasta societate de importanta strategica. Reamintesc faptul ca strategia de privatizare a Complexului Energetic Oltenia este aprobata inca din anul 2013 si priveste listarea pe Bursa, printr-o oferta publica initiala, a unui pachet de 15% din actiunile Complexului. Rolul acestei listari este de a transforma CEO in ceea ce merita sa fie, mai exact o perla a sectorului energetic din Romania, prin asigurarea locurilor de munca, eficientizarea economica si retehnologizarea unitatilor de productie.

Discutiile de la Gorj, din ultimele zile, nu au niciun fundament. Am spus clar si repet! Sustin carbunele romanesc. Si m-am bucurat sa vad ca aceste principii si obiective sunt impartasite si de reprezentantii Gorjului in Parlamentul Romaniei. Cu totii ne dorim pastrarea locurilor de munca intr-o companie eficienta, pe care sistemul energetic national se poate sprijini", a explicat ministrul de resort pentru Pandurul.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#vanzare Complex Energetic Oltenia, #pret vanzare Complex Energetic Oltenia , #carbune
Comentarii