Avertisment al cercetatorilor: Cresterea temperaturii va fi catastrofala pana in 2100

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 21:56
3621 citiri
Avertisment al cercetatorilor: Cresterea temperaturii va fi catastrofala pana in 2100
Foto: Today Online

Un nou studiu i-a determinat pe oamenii de stiinta sa dea un avertisment legat de incalzirea globala. Astfel, planeta noastra se va incalzi probabil cu pana la 4 grade Celsius pana in 2100, ceea ce ar putea fi catastrofal pentru omenire.

In aceste conditii, viata ar deveni aproape imposibila, in special la tropice, iar calota de gheata din Groenlanda s-ar putea topi in totalitate, potrivit Today Online.

"O crestere cu 4 grade Celsius ar fi de natura catastrofala. Viata ar deveni dificila, daca nu imposibila, mai mult la tropice. Aceasta ar garanta topirea calotei de gheata din Groenlanda si a unei parti din cea din Antarctica", a spus dr. Steven Sherwood, de la Universitatea New South Wales din Australia si conducatorul studiului.

De asemenea, se prevede ca nivelul marii sa creasca cu mai multi metri. Cercetarea reprezinta "un mare avans", care injumatateste incertitudinea cu privire la cat de mult este cauzata incalzirea de cresterea emisiilor de carbon.

Oamenii de stiinta au masurat sensibilitatea climei Pamantului la efectul gazelor de sera, prin estimarea cresterii temperaturii din cauza dublarii CO2 din atmosfera.

Temperatura medie a aerului la nivel global a crescut relativ incet de la nivelul de maxim din anul 1998, cauzat de fenomenul oceanic denumit El Nino.

"Cresterea globala a temperaturii cu cel putin 4 grade pana in anul 2100 va avea un impact profund asupra lumii si a economiilor multor tari, daca nu vom incepe sa reducem emisiile de carbon, in regim de urgenta", a explicat Sherwood.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#cresterea globala temperatura pericol, #crestere temperatura pericol Pamant, #temperatura emisii carbonrofa Pamant, #avertisment incalzire globala , #dioxid carbon
Comentarii