Copacii din orase valoreaza milioane

Marti, 26 Aprilie 2011, ora 12:47
2914 citiri
Copacii din orase valoreaza milioane

Pentru a cuantifica beneficiile aduse de copaci, atat ecosistemului cat si bugetului local, a fost realizat, anul trecut, un studiu in orasul Torbay din Marea Britanie.

Obiectivul final al acestui studiu a fost stabilirea valorii in bani a fiecarui copac si a vegetatiei urbane, precum si a eficientei copacilor privind capacitatea acestora de absorbtie a carbonului si a altor substante poluante, iar rezultatele studiului au fost facute publice anul acesta.

Metoda folosita de catre britanici are la baza un software revolutionar, numit i-Tree, care a fost dezvoltat de catre Serviciul Forestier al SUA (software-ul este gratuit) si una din cele mai importante informatii furnizate de catre acesta a fost legata de capacitatea copacilor de absorbtie a carbonului, in functie de specia din care fac parte, relateaza The Ecologist.

Astfel s-a constatat ca specii de copaci precum frasinul, platanul, fagul, stejarul, chiparosul sau alunul, au o importanta majora in cadrul ecosistemului din regiune datorita capacitatii superioare de absorbtie a materiilor poluante din atmosfera.

Folosind tehnologia i-Tree, studiul a relevat ca cei aproximativ 818 mii de arbori ai orasului Torbay reprezinta un activ in numerar in valoare de peste 300 de milioane de euro.

Citeste mai mult despre Copacii din orase valoreaza milioane pe GreenReport.ro

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#copaci absorbtie carbon, #copaci emisii CO2 , #emisii CO2