Gazprom vrea sa cumpere emisii de carbon din Romania

Joi, 29 Iulie 2010, ora 17:28
1913 citiri

Ministerul Economiei a primit mai multe scrisori de interes cu privire la vanzarea emisiilor de carbon, iar acestea vor reprezenta baza inceperii negocierilor pentru valorificarea acestor disponibile de emisii, a declarat, joi, ministrul de resort, Adriean Videanu, intr-o conferinta de presa.

"Legat de vanzarea emisiilor de carbon, ieri (miercuri - n.r.) in sedinta de guvern a fost aprobat un memorandum care stabileste contractul de stat, tipul de contract de stat pe care o sa-l si punem pe site-ul ministerului, contractul de stat ca baza a negocierilor pentru vanzarea acestui disponibil de carbon", a precizat Videanu, subliniind ca printre companiile interesate se numara Mitsui, Sumitomo, Vitol, Nomura, Gazprom Londra.

Potrivit acestuia, a fost stabilita si comisia de negociere, care este formata din ministrul Finantelor, ministrul Mediului, ministrul de Externe, ministrul Economiei si un consilier de la cabinetul primului ministru.

Romania va putea vinde surplusul de certificate de emisii de dioxid de carbon catre statele interesate, in urma unei hotarari adoptate, la finele lui aprilie, de Executiv.

Certificatele insumeaza 300 de milioane de tone de emisii de CO2, acestea urmand sa fie vandute in pachete de cate un milion de tone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#vanzare emisii carbon, #Adriean Videanu emisii carbon, #Gazprom cumparare emisii carbon , #emisii CO2