Scenariu alarmant in SUA: Peste 1.000 de orase vor disparea sub apa

Vineri, 16 August 2013, ora 12:52
3245 citiri
Scenariu alarmant in SUA: Peste 1.000 de orase vor disparea sub apa
Foto: Reuters

Peste 1.000 de orase din SUA ar putea sfarsi acoperite de apa in urmatoarele doua milenii din cauza poluarii, releva un studiu recent.

Astfel, nivelul marii ar putea creste cu pana la sapte metri in urmatorii 2.000 de ani, daca americanii nu isi vor reduce emisiile poluante pana in anul 2100, ceea ce inseamna ca 1.429 de localitati americane vor fi cel putin pe jumatate maturate de ape, potrivit unei analize realizate de Benjamin Strauss, de la Climate Central, citata de Business Insider.

Schimbarea climei, de 10 ori mai rapida de la disparitia dinozaurilor

"Tendinta actuala in ceea ce priveste emisiile de carbon va implica cel mai probabil eventuala deteriorare sau disparitie a celor mai multe orase situate pe coasta din intreaga lume", a sustinut Strauss. Singura modalitate prin care poate fi evitat acest deznodamant consta nu doar in reducerea imediata si substantiala a emisiilor de gaze de sera, dar si in eliminarea acestor gaze.

Un oras american interzice vanzarea apei in sticle mici din plastic

Datele releva un viitor sumbru

  • daca lucrurile nu se vor modifica pana in 2020, apa marii va creste inevitabil cu 1,5 metri, situatie care va conduce la migrarea fortata a 50% din populatia din 381 de municipii, respectiv 4.200.000 de persoane;

  • daca gazele de sera vor continua sa creasca pana in 2050, nivelul marii va creste cu pana la 3 metri, iar populatia din 715 orase, adica 8.200.000 de oameni, va fi obligata sa se mute;

  • daca americanii vor astepta pana in anul 2100 pentru lua masuri in vederea reducerii poluarii, nivelul apei va creste cu 7 metri, afectand mai mult de jumatate din populatia din 1.429 de localitati, respectiv 18 milioane de persoane.

Fapte incredibile despre poluare

Pentru realizarea studiului au fost folosite datele din recensamantul din 2010 din SUA, pornindu-se de la presupunerea ca numarul locuitorilor din orasele vizate va ramane neschimbat.

Orasele care ar putea pierde cel putin jumatate din populatie se afla in state americane precum Alabama, California, Connecticut, Florida, Louisiana, New York, Texas, Massachusetts, Washington, Carolina de Nord si Carolina de Sud.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#orase SUA sub apa, #poluare SUA nivel mare, #emisii poluante SUA, #disparitie orase americane , #emisii CO2