Ziare.com

Tara numerelor mari: China trimite 6 milioane de masini la fier vechi, ca sa mai scape de smog

de Alex Varzaru
Marti, 27 Mai 2014, ora 19:38

   

Tara numerelor mari: China trimite 6 milioane de masini la fier vechi, ca sa mai scape de smog
China planuieste ca pana la sfarsitul lui 2014 sa indeparteze de pe strazi 6 milioane de autovehicule care nu indeplinesc cerintele pentru emisii de noxe, pentru a imbunatati calitatea aerului.

Mai mult de 300.000 de masini vor fi luate numai din Beijing. Cercetari recente ale agentiei guvernamentale care se ocupa de mediu arata ca 31% din poluarea din atmosfera Beijingului este cauzata de emisiile de noxe ale vehiculelor. In 2015, Guvernul doreste sa mai scoata din trafic inca 5 milioane de vehicule, scrie BBC.

Lupta impotriva poluarii a devenit un obiectiv prioritar pentru liderii chinezi care se straduie sa repare distrugerile cauzate de deceniile de crestere economica bazata pe industrie, care au sacrificat aerul, apa si solul tarii.

In Beijing, admnistratia orasului a incercat sa ofere bani proprietarilor de masini care isi predau din proprie initiativa masinile vechi la centrele de fier vechi.
Dupa ani de negare a acestei probleme, guvernul central a recunoscut la inceputul acestui an ca poluarea e un subiect de maxima importanta.

In prezent, autoritatile publica situatia calitatii aerului in toate orasele mari ale Chinei, iar in 2013 Guvernul a promis alocari bugetare de 275 miliarde de dolari pentru un cincinal in care sa rezolve problema poluarii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1161 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor