Ce pregateste ministrul Nicolescu pentru "perla" energiei romanesti

Sambata, 22 Martie 2014, ora 17:41
2882 citiri
Ce pregateste ministrul Nicolescu pentru "perla" energiei romanesti
Foto: Antena 3

Compania Nationala a Uraniului va fuziona cu producatorul de energie nucleara Nuclearelectrica, a anuntat sambata ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

"Unul dintre lucrurile care ma preocupa este ca, pe termen lung, sa avem garantia ca nu vom depinde de altii in ceea ce priveste combustibilul de uraniu. Vom incepe un proiect de integrare a CNU in Nuclearelectrica. Romania este singura tara din UE cu ciclu nuclear complet, nu depindem de nimeni", a precizat ministrul, la Antena 3.

Ministrul a mai spus ca va urma si un proces de restructurare a Companiei Nationale a Uraniului.

Va fi afectata Romania de o eventuala sistare a gazului din Rusia? Ce spune ministrul Energiei

"Va urma si un proces de restructurare, deja am cerut pana la finele saptamanii viitoare un plan de reducere cu 10-15% a costurilor, dar va fi parte a Nuclearelectrica. Vreau sa pastram ciclul nuclear complet, asa cum il avem in momentul de fata", a adaugat el.

Intrebat daca strategia de independenta energetica a Romaniei include gazele de sist, Nicolescu a declarat ca este prea devreme pentru aceasta discutie.

"Este prea devreme sa vorbim de gazele de sist. Numirea mea nu aduce nimic nou, Guvernul isi va urma politica prudenta de exploatare a gazelor de sist. Trebuie sa stim daca avem sau nu aceasta resursa. Este prematur sa vorbim de rezerve certe, in conditiile in care nu am sapat nicio sonda", a punctat Nicolescu.

El a amintit ca in Polonia au fost sapate 40-50 de sonde, iar datele colectate de aceste sonde au infirmat optimisnul initial.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#ministrul Energiei fuziune Nuclearelectrica, #ministrul Energiei gaze sist, #fuziune Nuclearelectrica , #energia nucleara