Reactorul 2 de la Cernavoda, repornit - afla de ce se oprise singur

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 15:24
3603 citiri
Reactorul 2 de la Cernavoda, repornit - afla de ce se oprise singur

Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost repornita vineri dimineata, dupa ce, in urma cu doua zile, Societatea Nationala Nuclearelectrica a anuntat oprirea neplanificata a acesteia.

Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, oprirea Unitatii 2 a fost determinata de preluarea eronata de catre calculatorul de proces a centralei a unor date de intrare care se introduc periodic in calculator, ca activitate de rutina.

Problema a fost remediata, astfel incat unitatea functioneaza in prezent stabil, la putere.

"Securitatea nucleara a personalului, populatiei si mediului nu a fost afectata niciun moment, toate sistemele functionand conform proiectului. In pofida acestei opriri scurte neplanificate, Unitatea 2 a CNE Cernavoda ramane in parametrii de performanta preconizati pentru acest an, asftel incat Unitatea 2 va obtine un factor de capacitate record (circa 98%) de la inceputul exploatarii comerciale din 2007. Unitatea nr. 2 ramane, astfel, o centrala de top in industria nucleara mondiala", se precizeaza in comunicatul Nuclearelectrica.

Societatea Nationala Nuclearelectrica a anuntat oprirea neplanificata a Unitatii 2 a CNE Cernavoda, miercuri, la ora 11.30. Unitatea s-a oprit automat din cauza declansarii intempestive a unui sistem automat de oprire rapida.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#reactorul2 Cernavoda repornit, #probleme centrala nucleara Cernavoda , #energia nucleara