RWE, Iberdrola si GDF Suez au renuntat la reactoarele noi de la Cernavoda

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 17:47
2174 citiri

Companiile RWE, Iberdrola si GDF Suez s-au retras din proiectul pentru constructia celor doua reactoare nucleare de la Cernavoda, urmand exemplul CEZ, care a renuntat inca de anul trecut.

Astfel, in proiect au mai ramas implicate doar companiile Nuclearelectrica, ArcelorMittal Romania si Enel, relateaza Ziarul Financiar.

In schimb, de constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda s-a aratat interesata si compania americana Bechtel, care a castigat licitatia pentru constructia autostrazii Transilvania.

De asemenea, pentru proiectul in valoare de 4 miliarde de euro au depus oferte si canadienii de la Lavalin si rusii de la Atomtechnoprom.

Constructia celor doua reactoare reprezinta cea mai mare investie a statului roman din ultimii 20 de ani, licitatia fiind lansata anul trecut, de EnergoNuclear, pentru inginerie, procurare si constructie, valoarea fiind de 3,2 miliarde de euro fara TVA.

Termenul initial pentru primirea ofertelor era 15 decembrie 2010, dar s-a prelungit pana la 17 ianuarie 2011.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#constructie reactoare nucleare Cernavoda, #licitatie reactoare nucleare Cernavoda , #energia nucleara