Siemens renunta la implicarea in industria nucleara

Duminica, 18 Septembrie 2011, ora 15:02
1516 citiri
Siemens renunta la implicarea in industria nucleara
Foto:france24.com

Compania germana Siemens a anuntat ca va renunta la proiectele sale din domeniul producerii de energie nucleara, ca urmare a accidentului de la centrala japoneza de la Fukushima, petrecut in martie.

"Nu vom mai fi implicati in construirea sau finantarea centralelor nucleare. Acest capitol e inchis pentru noi", a spus directorul Siemens, Peter Loescher, potrivit AFP.

"De acum, ne vom ocupa doar de echipamente conventionale, precum motoare cu aburi. Asta inseamna ca ne limitam la tehnologii care se nu sunt doar pentru scopuri nucleare, dar pot fi folosite in centrale pe gaz sau carbune", a mai spus acesta.

Siemens, care spune ca tine seama de pozitiile din politica si societatea germana in acest caz, a mai anuntat si ca renunta la proiectele de construire a unor centrale nucleare impreuna cu grupul rusesc Rosatom.

Decizia vine dupa ce Germania a decis sa renunte la energia nucleara pana in anul 2022, dupa dezastrul nuclear de la Fukushima, cel mai grav de la accidentul de la Cernobil, din 1986.

In schimb, Germania se va baza pe energie regenerabila, ea sperand sa ajunga la 35% din energie provenind din aceasta sursa.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Siemens renunta energie nucleara, #Siemens industrie nucleara , #energia nucleara