Ziare.com

Cum poate scapa Romania de gunoaie? Sa le transforme in biogaz

Joi, 11 Iulie 2013, ora 22:26

   

Cum poate scapa Romania de gunoaie? Sa le transforme in biogaz
Moda biogazului revine in Romania. Productia de energie regenerabila obtinuta din deseuri organice a prins teren in anii '80, cand au fost construite mai multe unitati in tara, insa beneficiile gazului revolutionar au fost uitate repede in anii de tranzitie.

Miracolul economic al biogazului este acela ca poate transforma costurile in profit. In loc de cheltuieli de gestionare a resturilor vegetale sau animale, fermele sau fabricile pot obtine energie electrica si termica, dar si ingrasamant natural.

In plina criza a pretului la gaze, tehnologia este redescoperita de industria romaneasca. In aceasta saptamana, a fost anuntata o "simbioza" profitabila intre o fabrica Cris-Tim si o statie de producere a energiei regenerabile in cogenerare, pe baza de biogaz, care a costat cinci milioane de euro.

Afla mai multe despre beneficiile pe care le-ar putea aduce couminitatii, productia de biogaz la Glina, in continuarea articolului Cum poate scapa Romania de gunoaie? Sa le transforme in biogaz pe Business24.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1213 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Simplu de tot.

Aruncați in ocnă mafia portocalie și pe șeful ei,Makcu ,și ROmania va scăpa de gunoaie.

 

Portocalii nu mai au gunoaie ! Au migrat in USL. Guvern de...

....gunoieri.

@ ord..

Cel mai bun/eficace .."detergent".. ptr.gunoaiele din cäsoiu* mare ..e crematoriu "Cenushica"..cazarea de 4 miare/om nu se va mai plati ,auto nu le mai trebuie doar 4-500 de cutii de conserve ..goale ptr...prafu shi pulberea/ cenusha... ce va mai rämine dupä.. epurare/deratizare.!?

Ma indoiesc ca biogazul din gunoaie ar fi o afacere pentru ...

... Romania!
Din gunoi de grajd, din gainatz de pasare, mai treaca mearga! Dar din mizeria carata de gunoieri de pe strazi, e prea complicat pentru noi!

 

Se face selectarea materialului din desuri, se alege ce e

....biodegradabil, dar este gunoiul de grajd, frunzele si plantele vegetale verzi,paiele, tot ce fermenteaza si prin fermentare se dezvolta caldura si gaz.
Mranita (gunoiul vegetal pentru flori) in acest fel se obtine.

Basme! Mai bine ar crea niste incinte cu care să ridice nivelul tere

nului din zonele inundabile, sau să inainteze in mare, ca la Americani! Si-ar da de lucru si CFR-ului, că tot nu mai foloseste la altceva!

 

"...anii de tranzitie..." :)))) Tranzitie la...ce?...

.

 

pe liga terasamentul

caii ferate intre mizil si focsani e materie prima pentru 200 de ani, e una din "bogatiile" romaniei

 

afacerile familiei impostorului -uzurpator.....

in Constanta cu acordul fratzilor bashescu sunt stocate contra sustzinere occidentala,mii de containare cu deseuri din cele mai diverse(reziduuri chimice,nucleare)pt marele laser de la magurele pe care voi il credeatzi "mare inventzie"de topit tancuri si submarine ruseshti,ih,ih,ih,ih,ih,..... in ce hal ati ajuns......ih,ih,ih,ih,.....!!!

Simplu

Cei ce voiajeaza,un mic sac de gunoi,chiar un ciine maidanez...ii dai si lui o sansa de viata mai buna.... cine te poate judeca de o punga de gunoi...iar ciinele intr-o zi iti va multumi,daca nu, te vei trezi cu el acasa la usa de la intrare..si iti va zice...bine ba iti bati joc de mine....m-ai laast printre straini,fara frati si surori....nerecunoscatorule....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor