Ziare.com

Mai este biocombustibilul o solutie pentru intreaga lume?

Duminica, 15 Iunie 2014, ora 13:02

   

Mai este biocombustibilul o solutie pentru intreaga lume?
Ministrii din Uniunea Europeana au luat decizia de a limita la 7% proportia de biocombustibil folosit in domeniul transportului.

Aceasta hotarare vine ca urmare a ingrijorarilor tot mai mari legate de impactul negativ asupra mediului inconjurator pe care l-ar avea anumite culturi necesare productiei.

Biocombustibilii sunt facuti din cereale precum porumbul, sfecla de zahar si semintele de rapita, scrie Russia Today.

UE a incurajat initial folosirea biocombustibilului pentru a proteja mediul si a incetini schimbarile climatice precum si ca o solutie pentru reducerea dependentei de petrol si gaze, insa realitatea se dovedeste potrivnica.

Noile cercetari arata ca aspectele pozitive sunt mai putine decat cele negative.

Pretul alimentelor creste si el tot din aceasta cauza, caci materia prima devine mai putina, ea fiind directionata si spre producerea combustibilului.

Tarile sarace sunt cele mai afectate de o asemenea practica. In plus, in unele regiuni sunt facute despaduriri masive tocmai pentru a mari suprafata agricola cultivabila.

Drept consecinta la criticile primite, UE a hotarat sa reduca nivelul biocombustibilului ce poate fi folosit. Scopul este ca pana in anul 2020 sa se ajunga la un procent de 7% biocombustibil utilizat in sectorul transportului. Tinta initiala, fixata in anul 2009, era de 10%.

Acum, specialistii europeni sustin necesitatea gasirii unor noi tehnologii care sa ajute in procesul de producere mai eficienta a unei astfel de surse de energie. In viitor, totul ar putea fi facut cu ajutorul reziduurilor ce nu provin din culturi agricole special dedicate unui asemenea proces.

Deocamdata, lumea intreaga se bazeaza tot pe petrol, fiind destul de departe de gasirea unei solutii care sa faca diferenta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2691 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Biocombustibilul n-a fost NICIODATA o solutie pentru o lume...

..care sufera de FOAME, poate doar in mintile unor dusi de pe lume!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor