Avertisment de la o companie de energie electrica: Risc major de accidente fatale

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 12:27
3456 citiri
Avertisment de la o companie de energie electrica: Risc major de accidente fatale
Foto: Arhiva Ziare.com

Interventiile neavizate si neautorizate in instalatiile de distributie a energiei electrice reprezinta un risc major de electrocutare, arsuri, incendii si explozii, atrage atentia compania E.ON Distributie Romania.

"Constatam cu ingrijorare producerea unui numar ridicat de incidente cauzate de ignorarea regulilor de siguranta in vecinatatea retelelor de distributie a energiei electrice. Multe dintre aceste evenimente nefericite puteau fi evitate, dar din pacate ajungem sa vedem efectele tragice ale ignorarii unor reguli clare.

Trebuie sa intelegem, poate in ceasul al doisprezecelea, ca energia electrica este utila in viata cotidiana, dar, in acelasi timp, are si un grad sporit de pericol, daca nu o utilizam corect si in siguranta", a precizat Simona Ciocan Covaliu, director general adjunct E.ON Distributie Romania, intr-un comunicat de presa.

Potrivit companiei, interventiile neautorizate la liniile aeriene si cablurile subterane, in tablouri electrice, statii si posturi de transformare au impact direct asupra a persoanelor aflate in vecinatate, dar si a consumatorilor, prin intreruperea furnizarii energiei electrice.

Romanii fura cantitati uriase de gaze si curent electric - Cate ilegalitati au fost descoperite

Mare grija la luminitele de Craciun

Din datele E.ON Distributie Romania reiese ca, in 2015, au fost consemnate trei incidente grave, fiind inregistrat decesul a doua persoane din judetele Suceava si Neamt, precum si ranirea grava a unei alte persoane din judetul Suceava, ca urmare a ignorarii potentialelor pericole.

Principala cauza a fost interventia persoanelor neautorizate in zonele de protectie a sistemului de distributie a energiei aflat sub tensiune.

"Avand in vedere ca, in perioada urmatoare, in multe localitati se vor monta instalatii de iluminat festiv cu ocazia sarbatorilor de iarna, compania noastra recomanda montarea corpurilor de iluminat doar cu aprobarea primariilor, de catre firme autorizate si numai cu acordul E.ON Distributie Romania, in vederea asigurarii conditiilor de executie in siguranta a lucrarilor, prin scoatere de sub tensiune a liniilor electrice", se mai arata in comunicat.

E.ON Distributie Romania mentioneaza, totodata, ca persoanele care sesizeaza tablouri electrice, posturi de transformare si firide neincuiate sau cu sistemul de inchidere deteriorat, stalpi sau conductoare cazute la pamant, pot suna la numarul de telefon 0800.800.929.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#pericole energie electrica, #pericole luminite Craciun , #energie electrica