Bulgaria a rezolvat problemele cu energia electrica de pe litoral

Sambata, 24 Iulie 2010, ora 19:00
1732 citiri
Bulgaria a rezolvat problemele cu energia electrica de pe litoral

Problemele cu aprovizionarea cu energie electrica a unei mari parti a litoralului bulgaresc au fost remediate. incepand de sambata de la orele 13:40, aprovizionarea se efectueaza in conditii normale, a anuntat Compania bulgara de energie electrica.

O mare parte din litoralul bulgaresc a ramas in intuneric din cauza a doua pene masive de curent. Mii de turisti au fost nevoiti sa cineze la lumina lumanarilor dupa ce toate localitatile aflate intre orasele Burgas si Obzor au ramas fara energie electrica joi, la orele 20:39.

Localitatile Sf. Vlas, Pomorie, Aheloi, Sarafovo si Kableshkovo au ramas in bezna, iar intreruperile de curent in cea mai mare statiune de pe litoralul bulgaresc, Sunny Beach, s-au tinut lant. O alta pana de curent a afectat vineri dimineata cateva localitati din regiunea Varna, la nord de Obzor.

Potrivit presei bulgare, zeci de turisti straini, care isi petreceau vacanta in Sunny Beach, au solicitat anularea sejurului si plata unor despagubiri.

Presedintele sindicatului patronilor de hoteluri din Sunny Beach, Elena Iordanova, a declarat ca in statiune se afla in prezent aproximativ 300.000 de turisti, iar multi turisti au plecat inaintea terminarii sejurului pentru ca nu mai dispuneau de aer conditionat si de apa calda, din cauza penei de curent.

Despre problemele cu energia electrica informeaza si presa straina. Cotidianul rus Komsomolskaia Pravda chiar i-a sfatuit pe cetatenii rusi sa-si faca stoc de lumanari in cazul in care vor sa-si petreaca vacanta in Bulgaria.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#probleme curent Bulgaria, #electricitate litoral Bulgaria , #energie electrica