Cum economisesti energie electrica atunci cand folosesti computerul

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 21:59
3763 citiri
Cum economisesti energie electrica atunci cand folosesti computerul

Evolutia ametitoare a tehnologiei in ultimele decenii are cu siguranta o multime de beneficii. Totusi, folosirea Internetului si a aparaturii care face posibila navigarea - in speta, computerele - determina un consum ridicat de energie electrica. Te intrebi cum poti face economii? Iata cateva idei!

Lectura online, redactarea proiectelor si a documentelor de tot felul pe computer si o multime de alte activitati de acest tip au dus la reducerea taierilor masive de copaci la nivel mondial.

Din pacate, au determinat, in schimb, o crestere a consumului de energie electrica, dat fiind numarul tot mai mare de utilizatori ai tehnologiei moderne din lumea intreaga.

Din nefericire pentru sanatatea planetei, o lume fara computere, laptopuri si alte gadgeturi similare este de neconceput in acest moment, dar si pe viitor. Daca iti doresti sa duci o viata mai "verde", iti propunem o cateva solutii care te vor ajuta sa economisesti energie electrica cand folosesti computerul.

1. Modifica setarile computerului

Cele mai multe computere de ultima generatie sunt prevazute cu moduri de economisire a energiei electrice. Acestea determina inchiderea monitorului, fara a opri intreg sistemul. Astfel, pentru a economisi energie electrica pretioasa atunci cand pleci pentru mai mult de 5 minute din fata computerului, nu ar strica sa setezi aparatul sa intre in modul Sleep ca urmare a inactivitatii prelungite.

Citeste mai multe despre Cum economisesti energie electrica atunci cand folosesti computerul pe Askmen.ro..

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#consum energie electrica, #computer energie electrica, #economie energie electrica, #laptop energie electrica , #energie electrica