Presedintele ANRE: Exporturile de energie nu sunt intrerupte, ci doar limitate

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 17:42
1084 citiri
Presedintele ANRE: Exporturile de energie nu sunt intrerupte, ci doar limitate
Foto: daniel-exploration.com

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Iulius Dan Plaveti, a afirmat, miercuri, ca exporturile de energie nu sunt intrerupte, ci doar limitate, in orele de varf.

"Presedintele ANRE a prezentat premierului o informare referitoare la situatia exporturilor de energie. Acesta a aratat ca exporturile nu sunt intrerupte, ci doar limitate, in orele de varf, si nu exista riscul sistarii energiei electrice catre consumatorii casnici sau industriali", se precizeaza intr-un comunicat.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a avut miercuri o intalnire de lucru cu ministrii Finantelor, Economiei, Justitiei si cu presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Iulius Dan Plaveti.

Guvernul a adoptat in sedinta de marti hotararea prin care exporturile de energie pot fi sistate.

Hotararea de Guvern privind adoptarea unor masuri de siguranta pe piata de energie electrica prevede ca "in perioada 16 februarie - 15 martie 2012, Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A., in calitate de operatorul de transport si de sistem, poate sa limiteze sau sa sisteze livrarile de energie electrica la export prin limitarea capacitatilor de interconexiune conform unei proceduri avizate de ANRE".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#export energie electrica, #ANRE energie electrica, #energie electrica Romania , #energie electrica