Ziare.com

Romania, data in judecata de UE pentru energie - riscam o amenda de 60.000 euro pe zi

de Camelia Sisea
Joi, 12 Septembrie 2013, ora 12:58

   

Romania, data in judecata de UE pentru energie - riscam o amenda de 60.000 euro pe zi
Comisia Europeana da in judecata Romania pentru incalcarea obligatiei de transmitere a masurilor luate in scopul transpunerii normelor UE privind piata interna a energiei electrice si a gazelor naturale, tara noastra riscand sa plateasca amenzi de peste 60.000 de euro pe zi.

CE a introdus pe 17 iulie 2013 doua cause privind energia electrica si, respectiv, gazele naturale. Dosarele au ajuns pe rolul Curtii Europene de Justitie.

Potrivit CE, Romania nu a respectat o mare parte din obligatiile asumate pentru transpunerea Directivei 72/2009 privind normele comune pentru piata interna a energiei electrice si a Directivei 73/2009 privind normele comune pentru piata interna in sectorul gazelor naturale.

Astfel, desi a fost adoptata legea 123/2012 privind energia electrica si gazele natural, autoritatile nu au luat o serie de alte masuri cerute de Comisie.

Printre altele, tara noastra este acuzata ca nu a transpus un articol potrivit caruia consumatorii au dreptul de a primi toate datele pertinente privind consumul, nu a fost transpus articolul privind separarea sistemelor de transport si a operatorilor de transport si de sistem.

Autoritatile romane au fost au fost avertizate inca din martie 2013 ca Romania va fi actionata in judecata. Acum, tara noastra risca plateasca penalitati de aproximativ 30.000 de euro pe zi pentru fiecare cauza in parte, plus cheltuielile de judecata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1834 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NU e nici o paguba

Romania e invatata sa plateasca.Ar fi o abatere dra normal,daca am avea de luat.Pentruca acest "dat" reprezinta "beneficiile noastre"
Hai Moldova langa noi
Ca sa mai platiti si voi
Dupa "revolutie" se vorbea de cateva sute de milioane de euro ca BONURI DE aer curat. dar ele s-au evporat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor