Romania, data in judecata de UE pentru energie - riscam o amenda de 60.000 euro pe zi

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 12:58
2545 citiri
Romania, data in judecata de UE pentru energie - riscam o amenda de 60.000 euro pe zi

Comisia Europeana da in judecata Romania pentru incalcarea obligatiei de transmitere a masurilor luate in scopul transpunerii normelor UE privind piata interna a energiei electrice si a gazelor naturale, tara noastra riscand sa plateasca amenzi de peste 60.000 de euro pe zi.

CE a introdus pe 17 iulie 2013 doua cause privind energia electrica si, respectiv, gazele naturale. Dosarele au ajuns pe rolul Curtii Europene de Justitie.

Potrivit CE, Romania nu a respectat o mare parte din obligatiile asumate pentru transpunerea Directivei 72/2009 privind normele comune pentru piata interna a energiei electrice si a Directivei 73/2009 privind normele comune pentru piata interna in sectorul gazelor naturale.

Astfel, desi a fost adoptata legea 123/2012 privind energia electrica si gazele natural, autoritatile nu au luat o serie de alte masuri cerute de Comisie.

Printre altele, tara noastra este acuzata ca nu a transpus un articol potrivit caruia consumatorii au dreptul de a primi toate datele pertinente privind consumul, nu a fost transpus articolul privind separarea sistemelor de transport si a operatorilor de transport si de sistem.

Autoritatile romane au fost au fost avertizate inca din martie 2013 ca Romania va fi actionata in judecata. Acum, tara noastra risca plateasca penalitati de aproximativ 30.000 de euro pe zi pentru fiecare cauza in parte, plus cheltuielile de judecata.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Romania proces CE energie, #Romania amenzi energie, #Romania liberalizare gaze , #energie electrica