Bulgaria descurajeaza proiectele solare si eoliene

Sambata, 23 Aprilie 2011, ora 09:34
1980 citiri
Bulgaria descurajeaza proiectele solare si eoliene
Foto: Arhiva

Executivul bulgar a adoptat, vineri, o lege controversata, care descurajeaza dezvoltarea proiectelor solare si eoliene.

Bulgarii au adoptat aceasta lege pentru a evita suprasolicitarea retelei invechite si cresterea pretului la electricitate, relateaza Sofia Morning News.

Legea modifica obligativitatea ca Guvernul sa cumpere electricitate obtinuta din surse regenerabile la preturi fixe, ridicate, care a condus la aparitia unor proiecte de 6.000 de MW.

Bulgaria are nevoie de numai 2.000 de MW de energie regenerabila pentru a respecta angajamentele fata de UE, in contextul in care autoritatile si-au asumat atingerea unei ponderi de 16% a energiei verzi in totalul consumului de electricitate din anul 2020.

Mai mult, un alt motiv invocat de autoritatile de la Sofia este faptul ca energia eoliana si cea solara sunt extrem de scumpe, tocmai din cauza subventiilor mari si, astfel, pretul pentru populatie ar fi crescut foarte mult.

Legea aprobata vineri prevede ca investitorii in proiecte de energie regenerabila sa plateasca o taxa de conectare de 50.000 de leva (36.820 de dolari) pentru fiecare MW, la semnarea contractului de racord la retea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#energie eoliana bulgaria, #proeicte solare eoliene bulgaria lege , #energie eoliana