Ziare.com

Cresc investitile in parcurile eoliene

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 10:52

   

Cresc investitile in parcurile eoliene
In acest an ar putea fi pusi in functiune 600 MW in proiecte eoliene, adica aproape cat un reactor al centralei nucleare de la Cernavoda.

Daca acest lucru se va intampla, 2010 va aduce o crestere de peste 40 de ori a capacitatii instalate in astfel de proiecte comparativ cu sfarsitul anului trecut, informeaza Ziarul Financiar.

Cei 600 de MW de proiecte reprezinta la randul lor investitii de circa un miliard de euro, sute de locuri de munca create si aparitia dintr-o data a 240 de turbine eoliene.

"Pana la sfarsitul anului 2010 pot fi puse in functiune proiecte intre 150 si 600 MW, depinde de planurile de afaceri ale investitorilor", spune Adrian Baicusi, directorul general al Transelectrica, transportatorul national de energie electrica.

Deja la Fantanele, CEZ a instalat 70 de turbine eoliene si pana in toamna mai urmeaza sa fie ridicate inca pe atatea, Energias de Portugal a anuntat ca la mijlocul lui 2010, la Pestera, o localitate dobrogeana, vor fi instalati 90 de MW, iar Enel a inceput constructia unui parc eolian de 200 MW.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1455 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu e la fel

Este foarte bine că se dezvoltă capacităti de productie de energie regenerabilă. Nu trbuie să punem semnul egal intre un megawat putere instalată in centrala nucleară si unul din centrala eoliană. Puterea este aceiasi dar energia produsă nu. Centrala nucleară produce 24 de ore pe zi timp de 11 luni pe an iar cea eoliană numai cand bate vantul.

 

CORECT

Centrala nucleară produce 24 de ore pe zi dar si tone de deseuri pt milioane de ani ! Eoliana nu produce deseuri. Iar daca tot iti plac centralele nucleare adaposteste in gradina ta un depozit de deseuri macar pt 50 ani.

De ce te superi pe mine ?

Dacă vom putea să ne descurcăm numai cu energie regenerabilă va fi foarte bine. Nu este cazul să negăm realitatea si să ne luptăm cu fizica.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor