Ziare.com

Enel construieste un parc eolian in Grecia

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 19:47

   

Enel construieste un parc eolian in Grecia
Firma italiana Enel, cel mai mare investitor de pe piata romaneasca a energiei electrice, a anuntat ca va deschide un parc eolian in Grecia, acesta urmand sa produca 57 de milioane de kWh de electricitate in fiecare an.

Enel Green Power (EGP) a inceput lucrarile de constructie la proiectul eolian de 28 MW din zonele Chlogos (19 MW) si Prophet Elias (9 MW) de langa Corint, nord-estul peninsulei Peloponez, Grecia. Parcul eolian din Corint va deveni operational pana in octombrie 2011. La finalizare, parcul va produce 57 de milioane de kWh de electricitate in fiecare an, acoperind nevoia de electricitate a 14.100 de consumatori casnici, informeaza un comunicat al Enel Green Power remis Ziare.com.

Enel Green Power are deja o prezenta semnificativa in sectorul energiei regenerabile din Grecia. Parcurile eoliene ale EGP, cu o capacitate totala de 130 MW, sunt situate in special in Tracia, dar si in Peloponez, Evia, Creta si Dodecanese. In plus, EGP opereaza mini hidrocentrale in trei zone importante din Grecia - Grecia Centrala, Grecia de Vest si Tesalia - pentru o capacitate totala instalata de 13 MW.

Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice din Romania. Are circa 2,5 milioane de clienti, 93.000 km de re?ea ?i aproximativ 5.000 de angajati.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 622 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor