Ziare.com

Enel Green Power a lansat primul sau parc eolian din Romania

de Teodora Bodeanu
Luni, 06 Decembrie 2010, ora 20:57

   

Enel Green Power a lansat primul sau parc eolian din Romania
Enel Green Power a inceput, luni, operatiunile la primul sau parc eolian din Romania, centrala electrica "Agighiol", localizata in Valea Nucarilor, langa orasul Tulcea.

Noul parc eolian include 17 turbine cu o capacitate de 2 MW fiecare, capacitatea totala instalata ajungand la 34 MW, potrivit unui comunicat al companiei, remis Ziare.com.

Cu o productia anuala de circa 100 milioane kWh, va putea acoperi nevoia de electricitate a peste 35.000 de consumatori casnici, evitand, in acelasi timp, emisia in atmosfera a 70.000 tone de dioxid de carbon in fiecare an.

Potrivit lui Francesco Starace, directorul executiv al Enel Green Power, acest prim parc eolian este doar inceputul unui program mai amplu, avand o lista importanta de proiecte care intra in faza de constructie si care vor majora prezenta pe piata din Romania a companiei.

Potrivit estimarilor, capacitatea eoliana instalata in Romania va ajunge la 600 MW in 2010, e la doar 14 MW, la sfarsitul anului 2009. De asemenea, pana in 2015, capacitatea va ajunge la 3.600 MW.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2030 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De va veni la tine Vantul

Ce bun poate fi Vantu!!!

 

Nu trebuie

sa va faceti iluzii in legatura cu impactul acestei investitii Enel asupra economiei romanesti.Compania italiana va primi un bonus din partea statului(Italia),pentru importarea energiei"verzi"adica din surse reciclabile.Italia este singurul stat care da "bonusuri"in acest scop.Enel se va alege cu o suma frumoasa pentru fiecare kilowatt care va lua calea Italiei,Italia va avea o noua sursa de energie externa,fara impact direct asupra peisajului peninsular,noi ne vom alege doar cu cateva locuri de munca,si cu chiriile pe terenuri.Nu avem vantul in panzele barcii noastre,pentru ca ne lipsesc "panzele" proprii.Ca la noi...

Globalizarea....

....ce sa-i faci?! Totusi eu am indoieli asupra prognozei productiei de energie. Puterea instalata si energia produsa sunt legate prin timpul de functionare si coeficientul de incarcare. Astept bilanturile anuale! Si mai apoi reevaluarea eficientei!Costurile uplimentare pentru bonusurile acordate sunt suportate la final tot de cumparatori! Ca sa nu fac observatia ca fiind produsa atunci "cand bate vantul" aceasta putere solicita o elasticiatate spotita a sistemului. Pentru care ar tyrebui taxati acesti producatori!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor