Ziare.com

Enel obtine 180 de milioane de euro pentru proiecte eoliene in Romania, SUA si Brazilia

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 21:52

   

Enel obtine 180 de milioane de euro pentru proiecte eoliene in Romania, SUA si Brazilia
Enel Green Power International a semnat un acord cu Export Credit Agency (EKF), apartinand guvernului danez pentru o finantare de 180 milioane euro, pentru proiecte eoliene in Romania, SUA si Brazilia.

Citigroup a fost desemnat agentul si aranjorul acestei finantari, care este pe o perioada de 12 ani, informeaza Mediafax.

Banii vor fi utilizati pentru a acoperi o parte din investitiile necesare pentru parcurile eoliene ale Enel Green Power in Romania (Zephyr I, cu o capacitate instalata de 120 MW), SUA (Caney River, 200 MW), respectiv in Brazilia (parcul Cristal, 90 MW), se arata intr-un comunicat Enel.

"Parcul eolian Caney River din Kansas, impreuna cu parcul eolian Rocky Ridge din Oklahoma, face parte dintr-un parteneriat financiar pentru impozitul pe capital in valoare de aproximativ 340 de milioane de dolari, semnat in decembrie 2011 de sucursala americana Enel Green Power North America", potrivit sursei citate.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Investitiile totalizeaza 670 de milioane de euro.

"Finantarea EKF este caracterizata de o rata a dobanzii aflata in line cu rata de referinta a pietei. Rolul institutional al EKF implica sprijin pentru producatorii danezi de la care Enel Green Power cumpara componente pentru a construi cele trei parcuri eoliene", se mai arata in comunicat.

Enel este prezent pe piata electricitatii din Romania din 2005, veniturile inregistrate anul trecut stagnand la aproape 970 milioane euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1276 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor