Energiile regenerabile - Sansa sau nesansa pentru Romania?

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 13:59
1522 citiri
Energiile regenerabile - Sansa sau nesansa pentru Romania?

Romania se claseaza pe locul 14 in lume la capitolul potential de investitii in domeniul tuturor energiilor regenerabile, dar, din pacate subiectul este prea putin abordat de guvernanti.

Despre aceste solutii alternative si despre impactul financiar al introducerii in sistem a energiilor din resurse regenerabile, cei interesati pot afla mai multe duminica seara, de la 18.30, la emisiunea "Din interior" difuzata la Digi24.

Romania are un potential eolian urias localizat in Dobrogea, sudul Moldovei si Banat, potential descoperit de investitorii straini, in anul 2007, dupa ce Romania a aderat la U.E.

"Suntem numarul 10, in fata Poloniei, pe energia eoliana. Pe indicele general suntem pe locul 14, totusi foarte sus in fata unor tari ca Spania sau America Latina. Suntem destul de bine pozitionati tocmai prin prisma acestui interes crescut din partea investitorilor", explica Cornelia Bumbucea (foto), expert in energie regenerabila.

Romania si-a luat angajamentul, in fata Comisiei Europene, ca va folosi, pana in anul 2020, energie din surse regenerabile in procent de 24% peste media europeana care a fost stabilita la 20%.

Romania insa nu a luat in calcul mai multe aspecte: lipsa banilor pentru extinderea si consolidarea retelelor de transport a energiei electrice pentru a realiza racordul noilor instalatii sau lipsa legislatiei care sa accelereze realizarea expropierilor de teren necesare pentru amplasarea noilor linii de inalta tensiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Romania energii alternative, #Romania energie eoliana , #energie eoliana