Parc eolian de 272 MW, in Dobrogea

Joi, 15 Iulie 2010, ora 22:53
4709 citiri
Parc eolian de 272 MW, in Dobrogea
Foto: arhiva

Enel Gren Power Romania a ajuns la un acord cu Elcomex, un grup din Romania activ in sectorul energetic, pentru dezvoltarea unui parc eolian de 272 MW in zona Dobrogea.

"Proiectul, de 272 MW, situat in judetul Constanta, la circa 30 km de coasta Marii Negre, va fi conectat la reteaua nationala detinuta de Transelectrica, de indata ce va deveni operational", se arata intr-un comunicat transmis joi seara de Enel.

Potrivit acestui acord, Enel Green Power Romania are optiunea de a cumpara compania de proiect, dupa ce toate autorizatiile necesare vor fi obtinute.

"Enel Green Power Romania ii va acorda in avans companiei Elcomex o contributie pentru costurile de dezvoltare aferente, care va fi returnata in cazul in care Enel Green Power Romania decide sa nu isi exercite optiunea de cumparare", mai informeaza compania.

Enel Green Power este compania Grupului Enel ce opereaza in sectorul energiei regenerabile, fiind prezenta in Europa, America de Nord si America Latina.

Enel Green Power este lider mondial in sectorul energiei regenerabile, cu o capacitate instalata de 5.700 MW si peste 600 de centrale in 15 tari, care au produs in 2009 circa 21 miliarde kWh din surse de energie hidro, eoliana, solara, geotermica si de biomasa.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#parc eolian in Dobrogea, #parc eolian Romania , #energie eoliana
Comentarii
Poza vasile_sf
vasile_sf
rank 2
Romania n-are bani de energie electrica la pret de SPECULA. Ca daca era ieftina eoliana asta, isi instala Enel la el acasa. Deci, cine ia MITA? De la Transelectrica? To'asii de la PSD-PNL nu se sesizeaza?