Ziare.com

Parcul eolian Fantanele-Cogealac, gata in 2012

de Camelia Sisea
Marti, 29 Mai 2012, ora 15:50

   

Parcul eolian Fantanele-Cogealac, gata in 2012
Parcul eolian de 600 MW dezvoltat de CEZ in zona Fantanele-Cogealac, din Dobrogea, va fi dat in functiune la capacitate maxima pana la sfarsitul anului, a anuntat directorul general al CEZ Trade, Ion Lungu, cu ocazia unei conferinte pe tema strategiei energetice.

Potrivit acestuia, pana la sfarsitul anului, Romania ar putea avea capacitati de energie eoliana de aproximativ 2.100 MW.

De asemenea, CEZ deruleaza o investitie in valoare de 3.000 de MW din surse regenerabile in Romania, Polonia si Germania.

"Programul este in curs de realizare, in Romania au fost selectate cateva proiecte, dar este prematur sa spunem despre ce proiect este vorba", a declarat Ion Lungu.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

El a adaugat ca energia regenerabila a devenit importanta in Romania, iar investitiile in regenerabile sunt importante din mai multe motive: asigura o dezvoltare durabila si securitatea alimentara pe termen lung, teoretic sunt inepuizabile si raspund necesitatii reducerii emisiilor.

Lungu a mentionat ca, in primele patru luni, cota de piata a energiei eoliene a fost de 2,5%, CEZ generand 1,2%. Grupul a produs in intervalul ianuarie-aprilie 303 GW/h si a primit aproximativ 600.000 de certificate verzi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2338 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor