Parcul eolian Fantanele-Cogealac, gata in 2012

Marti, 29 Mai 2012, ora 15:50
2877 citiri
Parcul eolian Fantanele-Cogealac, gata in 2012
Foto: Arhiva

Parcul eolian de 600 MW dezvoltat de CEZ in zona Fantanele-Cogealac, din Dobrogea, va fi dat in functiune la capacitate maxima pana la sfarsitul anului, a anuntat directorul general al CEZ Trade, Ion Lungu, cu ocazia unei conferinte pe tema strategiei energetice.

Potrivit acestuia, pana la sfarsitul anului, Romania ar putea avea capacitati de energie eoliana de aproximativ 2.100 MW.

De asemenea, CEZ deruleaza o investitie in valoare de 3.000 de MW din surse regenerabile in Romania, Polonia si Germania.

"Programul este in curs de realizare, in Romania au fost selectate cateva proiecte, dar este prematur sa spunem despre ce proiect este vorba", a declarat Ion Lungu.

El a adaugat ca energia regenerabila a devenit importanta in Romania, iar investitiile in regenerabile sunt importante din mai multe motive: asigura o dezvoltare durabila si securitatea alimentara pe termen lung, teoretic sunt inepuizabile si raspund necesitatii reducerii emisiilor.

Lungu a mentionat ca, in primele patru luni, cota de piata a energiei eoliene a fost de 2,5%, CEZ generand 1,2%. Grupul a produs in intervalul ianuarie-aprilie 303 GW/h si a primit aproximativ 600.000 de certificate verzi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#parc eolian Fantanele Cogealac, #energie eoliana Romania, #energie regenerabila Romania , #energie eoliana