Energie din deseuri, la Petrosani

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 10:51
2165 citiri
Energie din deseuri, la Petrosani
Foto: Ziare.com / Marius Mitrache

Mai multe firme straine vor sa investeasca la Petrosani in sistemul de producere al energiei si combustibililor din deseuri menajere.

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din Petrosani, spune ca exista firme din Austria si din Olanda interesate sa produca energie din deseurile menajere, iar in curand se va organiza si o selectie de oferte.

"Am avut mai multe contacte cu firme care produc energie electrica din deseuri si biogaz din masa verde si deseuri de la ferme de pasari si porci. Putem produce si aici biogaz cu o tehnologie moderna", spune Tiberiu Iacob Ridzi.

Prin acest procedeu ar putea fi facut combustibil, iar calculele sunt avantajoase.

"Un litru de biogaz are costul cu 40 la suta mai mic decat un litru de benzina sau motorina. In Europa, in toate tarile, exista astfel de preocupari si vrem sa facem asta si la noi. Sunt mai multe firme de profil cu care putem discuta si pana la urma vom organiza o licitatie si vom selecta firma care va face acest lucru la Petrosani", a mai spus primarul.

Ofertele au fost facute in urma vizitei pe care primarul din Petrosani, impreuna cu o delegatie din aparatul administrativ, a facut-o la Viena.

Daca va fi implementat acest sistem, atunci la gropile de gunoi va ajunge o cantitate mult mai mica de deseuri, iar din resturile alimentare si din deseurile de la ferme vom produce biogaz si la Petrosani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#energie deseuri, #biogaz Romania, #fabrica biogaz Petrosani , #energie neconventionala